Nove optužbe protiv Trampovog bivšeg savetnika: Primio je 15 miliona dolara da bi iz SAD proterao Gulena, Erdoganovog neprijatelja?

Flinu i njegovom sinu navodno je bilo ponuđeno 15 miliona dolara kako bi prisilno proterali iz SAD muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koga traži Turska

  • 1

Advokati bivšeg savetnika predsednika SAD Donalda Trampa, Majkla Flina, izjavili su za "Vol strit žurnal" da su optužbe "od kidnapovanja do podmićivanja" o Flinu "sulude" i lažne".

Ovo je lista otpuštenih otkad je Tramp na vlasti: Situacija sve više liči na njegov rijaliti, svi se pitaju ko je sledeći!

Advokati Robert Kelner, Stiven Entoni i Brajan Smit rekli su da su iz poštovanja prema istrazi o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izbegli da odgovaraju na "svaku glasinu ili optužbu u medijima", prenosi Rojters.

- Ali danas, vesti su optužile generala Flina za sve od kidnapovanja do optužbe, a toliko su sulude i sa predrasudama da pravimo izuzetak na naše pravilo - lažne su - saopštili su advokati.

Flinu i njegovom sinu navodno je bilo ponuđeno 15 miliona dolara kako bi prisilno proterali iz SAD muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena koga traži Turska, piše američki Vol strit Žurnal.

List navodi da je FBI ispitivao najmanje četiri osobe u vezi sa sastankom sredinom decembra prošle godine u Njujorku u N klubu "21", koji je Flin navodno održao sa predstavnicima Turske, prenosi CNN.

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/AFP/Zaman Daily

Nema podataka da je taj navodni dogovor realizovan.

Ranije ove nedelje CNN je pisao o tome da su saradnici specijalnog istražitelja Roberta Mjulera ispitivali navodno učešće Flina u raspravama o ideji uklanjanja muslimanskog sveštenika koji živi u Pensilvaniji. 

Flinov portparol odbacio je te navode.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milorad

    12. novembar 2017 | 07:25

    kada se govori o lobiranju politicara govori se o korupciji i podmicivanju.Svi ratovi na bliskom istoku i kod nas imaju tu vezu.Hrvatska emigracija i albanska je dala nenormalne kolicine novca za podmicivanje i podrzavanje njihovih prohtjeva,i tako to ide kroz svet.ko najvise to koristi?????-znamo to vrlo dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA