Lome najbrutalniju bandu na svetu: Njene članove nazivaju "životinjama", a sada je palo njih 200. I još nije gotovo! (FOTO)

Banda MS-13 osnovana je u Los Anđelesu 1980-ih, delimično kako bi zaštitila imigrante koji beže od građanskog rata u El Salvadoru, a od tada je prerasla u prekograničnu kriminalnu organizaciju

  • 0

Više od 200 osoba za koje se sumnja da su članovi i saradnici bande Mara Salvatruča (MS-13), poznate po nasilju, uhapšeno je u akciji koja je sprovedena širom SAD, saopštili su federalni zvaničnici.

Čuvari NE SMEJU DA UĐU u ovaj zatvor: Tu vlada najjezivija banda na svetu, a ovo su PRVE FOTOGRAFIJE odatle ikad (FOTO) (VIDEO)

Zvaničnici Agencije za imigraciju i carine (ICE) rekli su novinarima da je akcija, koja je trajala od 8. oktobra do 11. novembra, predstavljala drugu fazu operacije u okviru koje je prethodno izvršeno 53 hapšenja u El Salvadoru.

- Nismo gotovi. Nećemo biti gotovi dok u potpunosti ne razmontiramo ovu organizaciju. Predsednik SAD je to stavio kao prioritet i ICE mu se u tome pridružuje - rekao je novinarima zamenik direktora ICE Tom Homan.

Foto: Profimedia/AFP

Banda MS-13 osnovana je u Los Anđelesu 1980-ih, delimično kako bi zaštitila imigrante koji beže od građanskog rata u El Salvadoru, a od tada je prerasla u prekograničnu kriminalnu organizaciju, podseća Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će se obračunati sa kriminalnim bandama, naročito MS-13, a članove bande nazvao je "životinjama" i "siledžijama".

Foto: Profimedia/AFP

Od 214 uhapšenih, 16 su američki državljani, a 198 državljani drugih zemalja, navode zvaničnici ICE.

U septembru, američko Ministarstvo pravde i vlasti El Salvadora, Gvatemale i Hondurasa najavili su krivične optužbe protiv više od 3.800 članova dve bande, od kojih je 70 u šest saveznih američkih zemalja.

Foto: Profimedia/AFP

Aleksandru (15) je zbog ljubavnog trougla jezivo ubila najbrutalnija ulična banda: Terali su je stoji u ledenoj vodi, a onda ju je ona izbola 13 puta (FOTO)

Pogledajte simke:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA