≫ 

Hariri "zamrzava" odluku o ostavci: Premijer Libana promenio mišljenje nakon što je došao u svoju zemlju (FOTO) (VIDEO)

Hariri se sinoć vratio u Bejrut pošto je pre tri nedelje svojom ostavkom iz Saudijske Arabije izazvao političku krizu u Libanu

  • 0

Libanski premijer Saad al-Hariri rekao je danas da "zamrzava" odluku o ostavci nakon što je predsednik Mišel Aun zatražio od njega da tu odluku preispita.

Libanski premijer Hariri u poseti Francuskoj: Deca mu ostala u Saudijskoj Arabiji (FOTO)

U iznenađujuće pomirljivom komentaru iz predsedničke palate, Hariri je rekao da u prvi plan stavlja interese Libana i da se raduje "pravom partnerstvu" sa predsednikom Aunom, prenosi AP.

- Predstavio sam svoju ostavku predsedniku Aunu i on me je zamolio da sacekam pre nego što je ponudim - rekao je Hariri u saopštenju.

Kako je rekao, pokazao je odgovornost na molbu da se razgovara o razlozima najavljene ostavke kao i političkom kontekstu.

- Naša voljena nacija u ovom ključnom periodu treba izvanredne napore svakog kako bi bila zaštićena od opasnosti i izazova - rekao je Hariri.

Foto: Tanjug / AP

Takođe je ponovio da je neophodno da Liban ostanen neutralan u regionalnim sporovima i konfliktima.

Hariri se sinoć vratio u Bejrut pošto je pre tri nedelje svojom ostavkom iz Saudijske Arabije izazvao političku krizu u Libanu. Danas je prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana nezavisnosti te zemlje.

Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA