≫ 

Razorni zemljotresi pogodili Novu Gvineju i Iran

Bili su jačine od 6 i više Rihtera

  • 0

Snažani zemljotresi pogodili su rano jutros Papuu Novu Gvineju i Iran. Najmanje 42 osobe su povređene u snažnom zemljotresu koji je pogodio jugoistočni deo Irana, javljaju iranski lokalni međi.

Novi potres na Bliskom istoku: Jak zemljotres na zapadu Irana, 36 povređenih!

Jugoistočni deo Irana pogodio je zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale, saopštio je danas američki Geološki institut.

Kako je preneo AP, većina je povređena u trenutku kada su pohrlili u sklonište. U zemljotresu je uništeno i nekoliko kuća javila je iranska državna televizija.

Rojters navodi da je zemljotres registrovan na 58 kilometara severoistočno od grada Kerman koji ima 821.000 stanovnika. Zemljotres je registrovan na dubini od 10 kilometara.

Papuu Novu Gvinjeu pogodio je zemljotres jačine 6,3 stepeni po Rihterovoj skali, saopštio je Evromediteranski seizmološki centar. Zemljotres se dogodio u 2.50 časova na dubini od 60 kilometara, naveo je Evromediteranski seizmološki centar, preneo je Rojters.

Za sada nema podataka o eventulanim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti, a upozorenje na cunami nije izdato.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA