Dečak, žrtva konstantnog vršnjačkog nasilja, kroz suze opisao šta preživljava svaki dan: Preklinje nasilnike da ga ostave na miru (VIDEO)

Video je za kratko vreme postao viralan i ima preko 16 miliona pregleda na Fejsbuku

  • 12

Nakon što je majka Kitona Džonsa, srednjoškolca iz Tenesija, postavila video na Fejsbuku u kojem Kiton moli da ga nasilnici u školi ostave na miru i prestanu da ismevaju njegov nos, mnoge poznate ličnosti su pružile podršku dečaku, prenosi Dejli Mejl.

Otac iz pakla: Tukao bebu do smrti, udario je 22 puta jer je "proizvodila zvukove"

Kiton u videu kaže da mu deca u školi govore da ima ružan nos, govore mu da nema prijatelje i čak za vreme ručka u školi na njega prosipaju mleko i gađaju ga hlebom.

Njegova veoma emotivna molba nasilnicima da ga ostave na miru privukla je pažnju Krisa Evansa, Džastina Bibera, Keti Peri, Dženifer Lopez, Demi Lovato, Marka Rafala. Donald Tramp junior je, takođe, ponudio svoju podršku, kao i Snup Dog, Kris Braun, Hejli Stejnfild, Kelsea Balerini…

Video je za kratko vreme postao viralan i ima preko 16 miliona pregleda na Fejsbuku.

 
Објава коју дели Jennifer Lopez (@jlo) дана

Kitonova mama Kimberli Džons, pita ga u videu zašto ga nasilnici u školi uznemiravaju i on kroz suze objašnjava da ga oni ismevaju zbog njegovog nosa, govore mu da je ružan i da čak prosipaju mleko na njega. Zatim on pita svoju majku: “Zanima me zašto me oni ismevaju? U čemu je poenta? Zašto im pričinjava radost da prema nevinim ljudima budu zli? To nije u redu".

Dženifer Lopez mu je poručila da nije sam i da za mržnju i nasilje bilo koje vrste nema mesta na ovom svetu. Poručila je roditeljima da svoju decu nauče da tretiraju druge ljude sa ljubavlju i poštovanjem, bez obzira na različitost.

Evans i Rafalo su pozvali Kitona i njegovu mamu da budu gosti na premijeri njihovog najnovijeg filma “Avengers: Infinity War” u Los Anđelesu sledeće godine, a Hejli Stejnfild je pozvala Kitona da joj bude pratilac na premijeri filma “Pitch Perfect 3” u naredni utorak.

Džastin Biber mu je napisao da u njemu ima prijatelja i da može da ga pronađe na mreži da razgovaraju u svako doba.

Lepe poruke i želje su samo pristizale, pa je Mark Hamil napisao da ga nasilnici ne obezhrabruju, jer su samo ljubomorni na tako pametnog i zgodnog dečka. Muzička kantri zvezda Kelsea Balerini obećala je da će ga posetiti u menzi kada bude došla u posetu svom rodnom gradu Nokvilu.

Vršnjačko nasilje je veliki problem u čitavom svetu, pa i kod nas. Gotovo svakodnevno slušamo priče o tome kako pojedina deca maltretiraju svoje vršnjake u školskim prostorijama.

Jednu devojčicu iz Aranđelovca su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Najpoznatiji slučaj kod nas je bio slučaj Alekse Jankovića, dečaka iz Niša. Njega su deca u školi mesecima maltretirala, ali niko od nadležnih nije reagovao. Aleksa je na kraju izvršio samoubistvo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DADI

    11. decembar 2017 | 17:57

    U skolama se prikriva nasilje da bi bile na dobrom glasu, a nasilje prisutno na svakom koraku.

  • Dragana

    11. decembar 2017 | 17:05

    Ovo je prestrašno i veoma žalosno!!! Ne vidim kraja tomu? Možda kada bi se uvele drastične kazne za nasilnike i njihove roditelje? Ali i da se zaista provode! Uostalom,sve to polazi od kuće jer su roditelji primjer djeci. Grozno!

  • Lejla

    11. decembar 2017 | 17:49

    U zadnje vreme sve vise se pise o ovakvim i slicnim temama... Imam cetvorogodisnjeg unuka koji je rođen sa fizičkim hendikepom ali je umno prava mala pametnica. Ide u vrtić i do sada smo imali manji problem i to od osobe koja ni u kom slučaju nije smela da ga "omalovažava" da se blago izrazim- njegova prva vaspitavica???...No tu smo pricu zavsili, ali se plašim za njegovu budućnost, kada svakodnevno saznate na ovaj ili onaj način, da je neko dete maltretirano... Zato apel svim roditeljima, starateljima i svima koji na bilo koji nacin brinu i vaspitavaju decu, ucite ih od malih nogu da postoje razlicita deca, ne samo po boji koze vec i po različitim nedostacima, ali da to nije ništa ni STRAŠNO ni RUŽNO niti da ih zbog toga treba ponižavati i ismevati a ni u kom slučaju i obliku, maltretirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA