Turisti ušmrkali opasan prah jer su mislili da je kokain, pa ostali paralizovani - troje u kritičnom stanju

Testovi su pokazali kako su svi uzeli "hioscin", lek koji se izdaje na recept, a zloupotrebljavaju ga i kao "drogu za silovanje"

  • 6

Devetero mladih turista, od kojih je troje u kritičnom stanju, završilo je u bolnici u australijskom gradu Pertu nakon što su ušmrkali prah za koji su mislili da je kokain.

Morem plutali beli paketi: Američka obalska straža pronašla 1,8 tona kokaina

Testovi su pokazali kako su svi uzeli "hioscin", lek koji se izdaje na recept, a zloupotrebljavaju ga i kao "drogu za silovanje".

Turisti, stari između 21 i 25 godina, odseli su u jednoj kući u Pertu, gde su naišli na paket u kojem je bio beli prah zamotan u papir.

Verujući kako je reč o kokainu, turisti su prah podelili u devet doza i ušmrkali ga. Ubrzo niko od njih više nije mogao da se pomakne.

- Bili smo bez snage, nismo mogli ništa - rekao je mladić koji se predstavio kao Simon. Spasio ih je njihov prijatelj koji se u kuću vratio nakon večernjeg izlaska.

Troje turista, među kojima su dva Francuza i jedan Nemac, zadržani su na intenzivnoj nezi jer su im životi i dalje ugroženi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Većina bi ih umrla da nismo na vreme intervenisali. Halucinirali su, srca su im lupala, neke smo morali da stavimo u medicinski izazvanu komu - rekli su iz bolnice u Perthu, a javlja BBC News.

Inače, "hioscin" u malim dozama se upotrebljava za ublažavanje simptoma mučnine kod putovanja. U većim količinama može da uzrokuje paralizu pa ga često koriste kriminalci prilikom pljački ili seksualnih prestupa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pablone

    5. januar 2018 | 00:17

    Kako da ne nasli...kupili pod koks i povukli...evo ja naso neki dan i papiric ba kojem pise 80€

  • Srbija

    5. januar 2018 | 00:00

    Teletabisi

  • Ana

    5. januar 2018 | 00:08

    Nasli prah u iznajmljenoj kuci i usmrkali ga?! Moze li iko biti toliko glup ili su kupili verujuci da je kokain...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA