Broj žrtava u Kaliforniji raste: 17 osoba poginulo, više od 10 nestalo. Jezivi prizori ulica i kuća koje su razorila klizišta (FOTO) (VIDEO)

Nalozi za evakuaciju stanovništva izdati su u ponedeljak, jer su meterolozi prognozirali pokretanje klizišta na brdima gde su dosad najveći požari u Kaliforniji besneli prošlog meseca

  • 2

Broj žrtava klizišta izazvanih zimskom olujom u Kaliforniji porastao je na 17 nakon pronalaska dva nova tela, a još 13 ljudi se vode kao nestali, prenosi Rojters.

Navodi se da je to juče saopštio šerif okruga Santa Barbara Bil Braun koji je dodao da je u klizištima uništeno 100 porodičnih kuća.

Foto: Tanjug/AP/Santa Barbara County Fire Department

Nalozi za evakuaciju stanovništva izdati su u ponedeljak, jer su meterolozi prognozirali pokretanje klizišta na brdima gde su dosad najveći požari u Kaliforniji besneli prošlog meseca, uništivši tamošnje rastinje.

Foto: Tanjug/AP/Santa Barbara County Fire Department

Milijarderka u blatu: Vila poznate voditeljke stradala u poplavama, klizišta gutaju kuće, helikopterima spasavaju ljude! 

Foto: Tanjug/AP/Santa Barbara County Fire Department

Prva velika oluja ove sezone donela je većem delu Kalifornije jake vetrove i olujno nevreme, a rekordne kišne padavine zabeležene su u zalivskoj oblasti San Franciska.

Foto: Tanjug/AP/Santa Barbara County Fire Department

Meteorolozi su izdali upozorenja na poplave i prognozirali da bi talas hladnoće s jakim vetrovima mogao da donese Los Anđelesu veću količinu kiše nego što je palo u proteklih deset meseci ukupno.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ненад

    11. januar 2018 | 10:36

    1999 у Србији је било још горе , а они су се сунчали и уживали !

  • Obilic

    11. januar 2018 | 08:59

    Indijanski prproci su ovo davno predvideli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA