≫ 

Pričali su da je Putinova devojka i špijunka, pa da je sa Kinezima: Tajna služba upozorila Ivanku da se čuva prijateljice sa slike iz Dubrovnika (FOTO)

Portparol Džerada i Ivanke novinarima je rekao da je sastanak na kojem su upozoreni u vezi Vendi bio "rutinski sastanak o bezbednosti"

  • 2

Ivanka Tramp i njen suprug Džerad Kušner odavno su upozoreni na opasnosti koje navodno krije prijateljstvo sa Vendi Deng Mardok, sa kojom je Ivanka pre godinu i po dana uslikana u Hrvatskoj. Vendi je bivša žena gazde News Corpa Ruperta Mardoka, a sa Ivankom se sprijateljila pre više od 12 godina, kad su zajedno živele u Trampovoj kuli, koja je u vlasništvu Ivankinog oca.

DA LI JE OVO DOKAZ DA JE TRAMP RUSKI ŠPIJUN: Ivanka se provodi s Putinovom novom devojkom! (FOTO)

Prema The Wall Street Journalu, čiji je vlasnik upravo News Corp, američke tajne službe prošle su godine upozorile Trampovu ćerku i zeta da Vendi možda koristi prijateljstvo sa njima za interese kineske vlade. Ona je naime rođena u Kini, iako je danas američka državljanka.

 

Објава коју дели Wendi Murdoch (@wendimurdoch) дана

 

Američke tajne službe bile su zabrinute da Vendi lobira za izgradnju 100 miliona dolara vrednih Kineskih vrtova. Projekat, koji je trebao da bude poklon američke vlade, najpre je prihvatila Obamina administracija kao simbol dobrih odnosa dve zemalje.

Journal piše da je na kraju označen kao pretnja nacionalnoj bezbednosti jer je uključivao ogromni beli toranj koji bi mogao da se koristi za špijunažu.

 

Објава коју дели Ivanka Trump (@ivankatrump) дана

 

Portparol Džerada i Ivanke novinarima je rekao da je sastanak na kojem su upozoreni u vezi Vendi bio "rutinski sastanak o bezbednosti", a izvori tvrde da je to bio tek jedan u nizu sastanaka kojima su Kušnera upozorili da među njegovim prijateljima ima onih koji guraju interese stranih zemalja.

 

Објава коју дели Wendi Murdoch (@wendimurdoch) дана

 

Portparol je dodao da su Džerad i Ivanka, zajedno sa Vendi i njenim bivšim suprugom prijatelji više od deset godina i da se njihov odnos ne temelji na politici niti odnosima sa Kinom.

Predstavnik za štampu Vendi Deng Mardok rekao je da ona nema pojma da se našla na meti FBI-ja i tajnih službi i da ne zna ništa o nikakvim vrtovima, a portparol kineske ambasade u Vašingtonu pisanje Journala nazvao je "neutemeljenim spekulacijama".

 

Објава коју дели Wendi Murdoch (@wendimurdoch) дана

 

U izveštaju se spominje i navodna Vendina veza sa bivšim britanskim premijerom Tonijem Blerom, dok je ona još bila u braku. Iako su obe strane demantirale aferu, Journal piše da je ona zainteresovala tajne službe.

 

Објава коју дели Wendi Murdoch (@wendimurdoch) дана

 

- Od njihovog razvoda, Mardok svima govori da je Vendi kineski špijun i da je to bila tokom celog njihovog braka - napisao je na Tviteru Majkl Volf, koji je nedavno objavio knjigu o Donaldu Trampu i njegovoj porodici.

 

Brak sa Rupertom Mardokom i navodna afera 

Vendi je bila u braku sa Mardokom od 1999. godine, a par se upoznao 1997. godine. Venčali su se tri nedelje nakon što se on razveo od svoje druge žene Ane. Nakon udaje mnogi su je označili kao sponzorušu, uključujući i članove Mardokove porodice.

Par je dobio dvoje dece Grejs koja se rodila 2001. godine i Kloe koja je rođena 2003. godine. Toni Bler je kršetni kum Mardokove starije ćerke Grejs. U junu 2013. godine Rupert Mardok je podneo zahtev za razvod braka zbog nepremostivih razlika.

 

Објава коју дели Wendi Murdoch (@wendimurdoch) дана

 

Dosta se spekulisalo da je Vendi varala svog muža sa Tonijem Blerom. Glasine su krenule 2012. godine, a Mardok je ispitivao poslugu u njihovim kućama o tome šta su videli.

Toni Bler je više puta posetio Vendi na ranču Mardoka u Karmelu.

Foto: Wikipedia/David Shankbone, AP/Tanjug

Veza sa Vladimirom Putinom

Za Vendi se čak tokom 2016. godine spekulisalo sa je u vezi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. "US magazin" je preneo glasine o emotivnoj vezi ruskog predsednika Vladimira Putina i bivše supruge Ruperta Mardoka, Vendi Deng.

Ovaj medij navodi da informacije o ovom paru kruže još od njihovih razvoda 2013. i 2014. godine. Neimenovani izvor blizak ruskom predsedniku potvrdio je za "US Vikli" da je njihova veza "ozbiljna".

Navodno, njih dvoje su viđeni "u romantičnom zanosu" na jahti zajedničkog prijatelja Romana Abramoviča 28. marta 2016. godine. Nakon ove vesti na interenetu su se pojavile brojne teorije zavere.

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/David Shankbone

Za Vendi su onda počeli da pričaju i da je ruska špijunka, pa je mnogima bilo sumnjivo to što se fotografisala sa Trampovom ćerkom Ivankom u Dubrovniku u jeku predsedničke kampanje.

Amerikanci su nakon izbora optužili Ruse da su im se mešali u iste i da su uticali na pobedu Donalda Trampa. Oko toga se trenutno vodi istraga, a protiv Trampovih bliskih saradnika su podignute i optužbe.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta SO

    18. januar 2018 | 17:18

    Šta mu žena i deca kažu za devojku? Baš pravoslavno, nema šta.

  • ДPersa

    19. januar 2018 | 20:02

    А ви мислите да је то тачно ,ха ха !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA