Rusi planiraju masovno ubijane pasa lutalica uoči Svetskog prvenstva u fudbalu

Ekaterina Dmitrieva, direktorka Udruženja za zaštitu životinja, tvrdi kako je zvanična informacija da će psi biti privremeno smešteni u prihvatne centre tokom prvenstva

  • 32

Ruski aktivisti za prava životinja upozoravaju na pokolj pasa i mačaka lutalica koji bi trebao da se dogodi uoči Svetskog fudbalskog prvenstva ovog leta. U gradovima domaćinima sportskog takmkčenja dogovoreno je ubijanje pasa, a ponude za obavljanje tog posla vredne su 1,5  miliona evra, piše Metro.

Drama u Rusiji pred Mundijal: Putin ostao bez najvažnijeg čoveka u organizaciji Svetskog prvenstva!

Potpredsjednik vlade Ruske federacije Vitali Mutko nedavno je poslao gradovima domaćinima Svetskog fudbalskog prvenstva zahtev da pripreme privremene smeštaje za životinje za koje se računa da ih ima oko dva miliona.

Ekaterina Dmitrieva, direktorka Udruženja za zaštitu životinja, tvrdi kako je zvanična informacija da će psi biti privremeno smešteni u prihvatne centre tokom prvenstva. Ali Dmitrieva insistira na tome da je trovanje pasa u tim prihvatnim centrima već dogovoreno i plaćeno.

Peticiju potpisalo 77 hiljada ljudi

O ovom pitanju pokrenuta je i peticija.

- Stotine hiljada pasa, mačaka i ptica biće uništeno masovnim trovanjem - upozoreno je putem peticije koja je do sada sakupila više od 77 hiljada potpisa.

Dodaje se kako će se gradovi domaćini utopiti u krvi napuštenih životinja.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Aktivisti optužili FIFA-u

Aktivisti u Rusiji su optužili FIFA-u za toleriranje ovakvih događaja i odbijanje pritiska na rusku vladu da se pokolj životinja ne dogodi, prenosi Index.hr.

- Ponude su potpisane, novac je već poslat onima koji će to učiniti. Ne dobijam odgovore na svoje optužbe jer ne postoji procedura otkazivanja dogovorenog ubijanja životinja.Radi se o pokolju životinja - dodala je Ekatarina.

U gradu Ekaterinburgu je sakupljeno 464 hiljada evra za pokolj životinja, a još 28.500 je sakupljeno u Volgogradu.

Foto: Tanjug/AP

Neće svi gradovi učestvovati u ubijanju

Ipak, u tome neće svi gradovi učestvovati u ubijanju. Nižnji Novgorod je 211.000 evra namenio gradnji skloništa i brizi odnosno vakcinisanju životinja. Kalinjingrad je za tu namenu sakupio 131.000 evra.

FIFA je navodno odgovorila aktivistima: "Razumemo da postoje mnoga važna socijalna pitanja i inicijative, poput vaše, koje zaslužuju pažnju i podršku. Ali ipak, sigurni smo da ćete razumeti da, zbog trenutnih aktivnosti kojima se bavimo, nismo u mogućnosti da vam damo konkretniju podršku" dodaje se u saopštenju FIFA-e.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ReNo

    28. januar 2018 | 09:13

    Kakva surovost! Prosto da neko moze tako opusteno da donese odluku da napravi pokolj,nebitno cega i koga

  • mams

    28. januar 2018 | 09:38

    sta kao kod nas je bolje. jadne su zivotinje u Srbiji

  • Zeljko PSG ex JSO

    28. januar 2018 | 09:35

    A sto nece u svim gradovima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA