Multimilioner nestao u Atlantskom okeanu: Otišao na surfovanje i više se nije vratio, njegov gliser je pronađen nasukan na plaži (FOTO) (VIDEO)

Njegov brod je pronađen nasukan na plaži u blizini Hosegora

  • 0

Multimilioner i vlasnik poznatog brenda opreme za surfovanje "Quiksilver" Pjer Agnes (54) nestao je 30. januara u Atlantskom okeanu. Njegov nestanak i dalje zbunjuje istražitelje čak i nakon pronalaska njegovog glisera koji se nasukao na francuskoj plaži.

Poznati istraživač tragao za plemenom lovaca na ljudske glave i nestao u džungli! Supruga Lenka ga još čeka sa troje dece (VIDEO)

Agnes je isplovio u utorak ujutro iz odmarališta Hosegora na jugozapadu Francuske kako bi išao u ribolov.

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi Jutrarnji.hr, ovaj otac troje dece bio je sam na svom 11 metara dugom brodu "Mascaret III" kad je obalskoj straži javio da odlaže povratak kući zbog guste magle.

Nakon bezuspešnih pokušaja prijatelja i porodice da ga kontaktiraju, pokrenuta je potraga. Dva glisera i dva helikoptera krenula su da traže nestalog Francuza.

Njegov brod je pronađen nasukan na plaži u blizini Hosegora. To područje je poznato po idealnim uslovima za surfere, ali talasi ponekad mogu biti i prilično opasni.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

- U toku je potraga iz vazduha i na moru. Vetrovi u vreme isplovljavala nisu bili prejaki, ali visoki talasi su ponegde smanjivali vidljivost", rekao je portparol policije iz koje je kasnije saopšteno da je potraga obustavljena.

Agnes, bivši profesionalni surfer, izvršni je direktor Boardridersa, kompanije koja je u većinskom vlasništvu "Oaktree Capitala", koja se sastoji od brendova Quiksilver, Roxy i DC Shoes.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Agnes je uvek izbegavao publicitet i svaki slobodan trenutak provodio je surfujući ili ploveći na jugu Francuske.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA