Optužbe izraelskog premijera: Soroš finansira proteste protiv Izraela

On je tako odgovorio na izjavu ministra Ofira Akunisa koji je rekao da su nedavne proteste organizovali ekstremni levičari uz finansijsku podršku evropskih zemalja

  • 4

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu optužio je mađarskog milijardera jevrejskog porekla Džordža Soroša da organizuje kampanju protesta protiv izraelskog plana o deportaciji hiljada afričkih migranata.

Soroš prozvao pola sveta kao nikad do sada: Tramp i Kim žele rat, Putin je diktator, bitkoin prevara, a Fejsbuk i Gugl će nas uništiti! (VIDEO)

- Džordž Soroš finansira proteste. Obama je deportovao dva miliona migranata, niko ništa nije rekao - rekao je Benjamin Netanijahu na sednici vlade, prenosi izraelski "Haarec".

Foto: Tanjug / AP

List podseća da je mađarski premijer Viktor Orban prošle godine vodio kampanju protiv Soroša optužujući ga da koristi svoje bogatstvo, moć, uticaj i mrežu nevladinih organizacija da naseli milione migranata u Mađarskoj i Evropskoj uniji.

Foto: Tanjug/AP

AP prenosi da je oko 40.000 migranata, od kojih su skoro svi iz Eritreje i Sudana, poslednjih godina stigli u Izrael bežeći od opasnosti i tražeći nove životne prilike.

Foto:Tanjug/AP

Agencija prenosi da su planovi za deportaciju izazvali besne reakcije u Izraelu gde su grupe pilota, doktora, pisaca, rabina i preživelih žrtava Holokausta apelovali na vlasti da ih obustave, tvrdeći da deportacije nisu etičke i da će narušiti sliku Izraela kao utočišta za jevrejske migrante.

VIDEO: 10 najvećih moćnika koji su se sastali u Davosu

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mnc

    6. februar 2018 | 11:35

    I Rotsildi imaju sefa. Svi vidljivi su izvrsioci zadataka i sluzbenici su viseg ili nizeg ranga ovog globalnog preduzeca. Rotsildi vode bankarski posao, Openhajmeri posao sa zlatom, Rokfeleri su kontrolori Amerike i njenih kolonija i farmacije, Busovi kontrolisu fasiste, Soros komuniste i pomocu njih rusi sisteme navodno nedemokratske (kao da je komunisticki demokratski), Kisindzer je bio pregovarac-diplomata itd....Pravi vlasnici nama nisu vidljivi ali jesu posvecenima i danas se sve bitno zna, zato je ova turbulencija u svetu. Neki su rekli dosta tiranije i pljacke. Pogledajte priloge Milana Vidojevica i mnogo toga ce vam biti jasnije.

  • Kinezofil

    5. februar 2018 | 10:37

    Rotsild je sef Sorosu.

  • комуниста

    5. februar 2018 | 09:42

    Ко командује Сорошом? Питање за билион зелембаћа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA