ISIS preuzeo odgovornost za pucnjavu tokom pravoslavne proslave u Rusiji, a Kadirov tvrdi da napadač nema veze sa islamom (FOTO) (VIDEO)

Napadač je prvobitno identifikovan kao lokalni stanovnik koji je možda bio povezan sa lokalnim ekstremističkim grupama

  • 2

Ekstremistička Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za pucnjavu u ruskoj južnoj provinciji Dagestan, u kojoj je u nedelju ubijeno pet ljudi, prenela je novinska agencija te džihadističke grupe, Amak, javio je Rojters.

U pucnjavi u gradu Kizljar u Dagestanu, poginulo je pet osoba, a pet ranjeno, izjavio je juče portparol Ministarstva zdravlja Dagestana za TASS.

Pucnjava na festivalu u Rusiji: Četvoro ubijeno, nekoliko ranjeno (FOTO) (VIDEO)

- Prema najnovijim izveštajima, pet ljudi je ubijeno, uključujući i napadača, a petoro je prevezeno u bolnicu - rekao je portparol bolnice.

Portparol Ministarstva unitrašnjih poslova Dagestana rekao je za TASS da je napadač počeo da puca na ljude koji su se nalazili na proslavi praznika Maslenica.

- Četiri žene su smrtno ranjene. Još jedna žena i policajci i vojnici su lakše ranjeni - rekao je on i dodao da je napadač ubijen kada je pokušao da pobegne sa lica mesta.

Neimenovani izvor iz lokalnih vlasti rekao je ruskoj agenciji da je napadač prvobitno identifikovan kao lokalni stanovnik koji je možda bio povezan sa lokalnim ekstremističkim grupama.

 
Сегодня в Кизляре совершена гнусная вылазка членов бандподполья. В результате нападения погибло 4 человека, 3 ранено. Нападавший уничтожен на месте. Нападение произошло около 5 часов вечера, недалеко от церкви где проходили торжества по случаю празднования Прощеного Воскресенья. По предварительной информации, нападавший подошел к людям вплотную и стал стрелять в людей из охотничьего ружья, 4 человек- гражданские, погибли на месте. Еще трое находятся в больнице. Среди них сотрудники Россгвардии и полиции. Дежуривший неподалеку наряд убил нападавшего. На месте работает следственная группа. Источник: http://tochkakipeniya.com/molniya-v-kizlyare-napali-na-gorozhan-otmechavshix-proshhennoe-voskresene-foto-18/ #лентадагестан #срочно #новости #кизляр #дагестанA post shared by лента новостей 24 (@lenta_dagestan) on

Navodi se da je napadač imao 22 godine. Ruski Istražni komitet otvorio je krivičnu istragu o pucnjavi.

KADIROV: BANDIT KOJI JE PUCAO U CRKVI NEMA VEZE SA ISLAMOM

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da muškarac koji je pucao u pravoslavnoj crkvi u gradu Kizljar u severnokavkaskom regionu Dagenstana nema veze s islamom.

- Sa sigurnošću može da se kaže da ovaj bandit i njegovi zaštitnici, ukoliko ih je imao, nemaju bilo kakvu direktnu ili indirektnu vezu i islamom. Severni Kavkaz oduvek je bio region bliske saradnje i međusobnog razumevanja muslimana i hrišćana.

Zato je danas naša dužnost da sprečimo napade na naše nasleđe koje bi podstrekači (nasilja) i neprijatelji Rusije mogli da izvedu - napisao je Kadirov na servisu za razmenu poruka Telegram o jučerašnjem napadu, prenosi TASS.

Foto: Wikimedia/Пресс-служба Президента Российской Федерации

Navodi se da je prema Kadirovu važno naći one koji su "ohrabrili" 22-godišnjeg Halila Halilova da izvede napad.

- Oni koji su povezani s njim zaslužuju teške kazne - naveo je čečenski lider.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    19. februar 2018 | 14:33

    Kadirov je u pravu jer javna je tajna kome smetaju u Rusiji dobri odnosi rusa i cecenskih muslimana.Zar je potrebno da navodim imena dve drzave koje najvise truju svijet i koje reziraju ove teroristicke akcije ?

  • Obilic

    19. februar 2018 | 10:46

    Neko mora da se ozloglasi da je za sve kriv dok drugi sve zivo pobise i unistise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA