Turska odlučna u borbi protiv pedofila: Počinje sa hemijskom kastracijom

U zemlji vlada gnev nakon što je prošle sedmice jedan 20-godišnjak napao četvorogodišnjeg dečaka na svadbi u pokrajini Adana

  • 15

Turski ministar pravosuđa Abdulhamit Gul rekao je da vlasti žele da primene hemijsku kastraciju na pedofile.

PEDOFILI SE JAVNO ŽIGOŠU, A NIKO NE PRISTAJE NA HEMIJSKU KASTRACIJU: Ovako se bore protiv pedofilije u Makedoniji

- Sudovi će odlučiti o sprovođenju i trajanju hemijske kastracije kako bi suzbili ili smanjili seksualnu želju - rekao je Gul.

U zemlji vlada gnev nakon što je prošle sedmice jedan 20-godišnjak napao četvorogodišnjeg dečaka na svadbi u pokrajini Adana. Tužilaštvo je tražilo 66 godina zatvorske kazne za napadača.

Hemijska kastracija već je uvedena u Tursku za počinioce seksualnih zločina u julu 2016. godine, ali je Državno veće sprečilo njeno sprovođenje jer su "definicija lečenja i njegove granice bile nejasne".

Broj slučajeva seksualnog zlostavljanja dece porastao je s 3778 u 2006. godini na 21.189 u 2016. godini, prema podacima Ministarstva pravosuđa koje su izdale organizacije za ljudska prava. Gotovo 60 odsto osumnjičenih u tim aferama tokom 2016. su bili osuđeni, navodi tursko Udruženje za ljudska prava.

Skupština žena, organizacija za zaštitu prava žena, na Tviteru je upozorila da je hemijska kastracija kazna koja nije u skladu s modernima zakonima i da krši ljudska prava.

Daljinac

(Telegraf.rs / Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA