U ruskoj ambasadi zaplenjeno 400 kg kokaina u Buenos Ajresu: Vrednost droge 50 miliona evra (FOTO)

Istraga je počela 2016. godine kada je ruski ambasador u Argentini lokalnim vlastima prijavio sumnjiv prtljag u aneksu

  • 2

Šest osoba je uhapšeno zbog trgovine drogom pošto je u ambasadi Rusije u Buenos Ajresu zaplenjeno skoro 400 kilograma kokaina u zajedničkoj policijskoj operaciji ruskih i argentinskih službi koja je trajala skoro godinu dana.

U Španiji uhapšeni bivši srpski piloti: Prevozili drogu za jedan od najgorih narko-kartela i učestvovali u trgovini ljudima (VIDEO)

Istraga je počela 2016. godine kada je ruski ambasador u Argentini lokalnim vlastima prijavio sumnjiv prtljag u aneksu. Pretpostavlja se da su krijumčari pokušavali da prebace 16 torbi kokaina iz ambasade putem diplomatske pošiljke.

Foto: Tanjug/AP

U okviru policijske operacije vlasti su zamenile kokain brašnom dok je još bio u prostorijama ambasade, prenosi Rojters.

- Uređaj za praćenje stavljen je u kofer koji je trebalo da bude poslat u Rusiju - rekla je ministarka bezbednosti Argentine Patrisija Bulrič novinarima.

Foto: Tanjug/AP

U Argentini su uhapšene dve osobe od kojih je jedan policajac, dok su ostali osumnjičeni uhapšeni u Rusiji. Jedan od vođa kriminalne mreže je još u bekstvu i nalazi se u Nemačkoj - rekla je Bulrič.

Vrednost pronađenog kokaina je 50 miliona evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    23. februar 2018 | 11:53

    Naslov asocira da ruska ambasada cinila nesto protivzakonito. Kome je bitno da se rusija veze uz negativnu konotaciju? Vrlo mali procenat citalaca procita tekst...

  • Tanja

    23. februar 2018 | 11:36

    Al upuriše ko Ron Džeremi Čičolini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA