Amerikanci obučavaju ukrajinske vojnike: Sve se odvija na bivšem sovjetskom poligonu "Javorov"

Za tri godine bivša sovjetska baza pretvorila se u stalnu bazu za oko 200 američkih i 250 kanadskih vojnika, za koje su izgrađene barake, trpezarije i sportske sale

  • 17

Bivši sovjetski poligon Javorov na zapadu Ukrajine 2015. godine je prerađen i prilagođen kako bi američki specijalci obučavali vojnike i oficire Oružanih snaga Ukrajine i sada je jedno od najtajnijih mesta u zemlji, piše švajcarski list „Temps“ (Le Temps).

Putin objasnio šta je novo rusko oružje protiv koga je borba besmislena: A stižu i SATANIN SIN i VOZ SMRTI (FOTO) (VIDEO)

List navodi da na poligon dolaze i vojnici iz drugih zemalja, uključujući kanadske, britanske i litvanske.

Osnovni cilj obuke, kako tvrdi „Temps“, je opšte poboljšanje kvalifikacije pripadnika ukrajinske vojske, što će im omogućiti da se brže prilagode standardima NATO-a i nauče da bolje ratuju, prenosi Sputnjik.

Za tri godine bivša sovjetska baza pretvorila se u stalnu bazu za oko 200 američkih i 250 kanadskih vojnika, za koje su izgrađene barake, trpezarije i sportske sale.

Ukupno je od 2015. godine na poligonu oko šest hiljada ukrajinskih vojnika prošlo obuku, pišu novine.

Ranije je zamenik načelnika operativne komande samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin saopštio da je u Donbas stigla grupa oficira iz Pentagona kako bi proverila spremnost vojnika za ofanzivu.

Prema njegovim rečima, američki oficiri su bili u pratnji predstavnika Generalštaba Ukrajine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lule

    4. mart 2018 | 09:29

    Amerika nikome nista dobro nije donela pa nece ni narodu Ukrajine. Uvesce narod u rat, bedu i jad a onda ce ih u tome ostaviti i povuci se a Ukrajnci ce ostati i duhovno i materijalno opljackani.

  • Beloica

    4. mart 2018 | 09:07

    Obucavaju ih da ginu za Americke interese

  • Тодорић

    4. mart 2018 | 08:40

    Американци обучавају бивше Русе? Ха,ха,ха...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA