Britanski ministar uputio brutalne reči Rusima: "Odlazite i umuknite!"

- Apsolutno je nečuveno i brutalno ono što je Rusija uradila u Solsberiju - rekao je Gevin Vilijamson, britanski ministar odbrane

  • 63

Britanski ministar odbrane rekao je danas da Rusi treba da umuknu i odu, dok London i Moskva razmenjuju uvrede zbog napada nervnim gasom na bivšeg ruskog dvostrukog agenta u engleskom gradu Solsberiju, navodi Rojters.

POSLEDNJA VEST: Velika Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Posle prvog slučaja korišćenja takvog nervnog agensa za napad na evropskom tlu od Drugog svetskog rata, zvanična Britanija je ocenila da je Rusija kriva i dala rok od nedelju dana ruskim diplomatama, za koje smatraju da su špijuni, da napuste London.

- Apsolutno je nečuveno i brutalno ono što je Rusija uradila u Solsberiju - rekao je Gevin Vilijamson, britanski ministar odbrane. - Mi smo reagovali na to. Iskreno, Rusi treba da odu i trebalo bi da umuknu - naveo je Vilijamson.

Foto: Tanjug/AP

Rusija je negirala da ima bilo šta sa trovanjem. Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova, rekla je u odgovor na ono što je Vilijamson izjavio, da to pokazuje da London nešto krije.

Komentar Gevina Vilijamsona, navodi Rojters, mogućeg naslednika Tereze Mej, nije prvi te vrste upućen na račun Rusije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzonika

    15. mart 2018 | 19:51

    E,ako bih ista voleo u zivotu je da vas braca rusi sravnaju sa zemljom i da jednom za sva vremena uniste najvece zlo u istoriji covecanstva.

  • Dejan

    15. mart 2018 | 19:41

    Jednoga dana neće više biti ostrva...

  • љиљана

    15. mart 2018 | 20:41

    Па Енглези су 'уљези' свуда. Па колико су само Краљевини СХС, а касније и Југославији, нанели зла, само због својих интереса. Колонијалисти, који би друге да искористе зарад своје добити. Нација без карактера, част изузецима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA