≫ 

Srušio se pešački most na Floridi: Ima stradalih i povređenih (FOTO) (VIDEO)

Hitne službe su zbrinule pet pacijenata

  • 7

Na jugu Floride, u Majamiju, srušio se pešački most i prema prvim informacijama, ima povređenih, ali i stradalih. Most, težak 950 tona, se obrušio na osam vozila, a povređeni su i pešaci sa mosta. Do sada je u bolnicu prevezeno 8 povređenih. Građevina je inače završena protekle subote, navodi rt.com.

Srušio se vojni avion na Floridi, pilot se katapultirao

Foto: AP/Tanjug

Kako navodi rt.com, lokalnim medijima je potvrđeno iz policije da ima nekoliko poginulih. CNN navodi da je jedna osoba poginula, a šest povređeno.

Hitne službe su zbrinule pet pacijenata, a još jedan je prebačen u bolnicu kao ozbiljno povređen, piše Sputnik.

Zvaničnici sa univerziteta "dizali su most u zvezde" nazivajući ga prvim svoje vrste jer je izgrađen uz pomoć inovativne tehnike kojom se smanjivao svaki potencijalni rizik za radnike, pešake i vozače. Most je dizajniran tako da izdrži uraganske nalete vetra, a trebalo je da smanji saobraćajne gužve. Sagrađen je preko puta koji je imao sedam traka, a povezivao je Međunarodni univerzitet Florida i gradić Svitvoter, gde živi oko 4.000 studenata.

KOŠTAO 14,2 MILIONA DOLARA

Most dug 54 metra je koštao 14,2 miliona dolara, a gradnja je otpočela na proleće 2017. godine. Međutim, kako navodi rt.com, most je trebalo da bude otvoren tek početkom 2019. godine.

Vozačima je savetovano da izbegavaju taj deo Majamija.

Prema rečima očevica Hozea Mehije, koji živi u Svitvoteru, video je mladića u crvenoj "hondi" koji je mahao rukom kroz prozor.

- Ali, ništa nisam mogao da učinim. On je ubrzo izdahnuo - rekao je Mehija.

Guverner Floride Rik Skot tvitovao je da je čuo za incident i da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima zakona. Sekretarica za štampu Bele kuće, Sara Hakabi Sanders navela je da je predsednik Tramp ponudio lokalnim zvaničnicima bilo kakvu pomoć koja im bude zatrebala.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA