Devojčica je oteta 1999. godine, a jedan trag na pronađenoj novčanici daje nadu da je ipak živa. Ali i novi očaj (FOTO)

Detektiv Stiv Beri rekao je da policija ponovo pregleda sve dokaze koji su prikupljeni tokom godina, kao i da ne podcenjuje tragove koje novčanica eventualno može da donese

  • 5

Devojčica Mikel Bigs oteta je 1999. godine kada je imala 11 godina i to u blizini svoje kuće u gradu Mesa u saveznoj američkoj državi Arizona. Policija je nedavno pronašla novčanicu koja bi možda mogla da bude korak ka rešenju dugogodišnje agonije njene porodice.

Poslednja informacija koju je policija dobila zapravo je poruka na novčanici od jednog dolara pronađenoj u Viskonsinu, koja je štampana 2009. godine.

>>>Tužan kraj misterije nestale devojčice (8) sa svadbe u Alpima, serijski ubica odveo policiju do njenog tela (FOTO)

Na novčanici je ispisana poruka "Moje ime je Mikel Bigs, oteta sam iz Mese AZ, živa sam", ali istražitelji sumnjaju u njenu autentičnost. Kako su naveli, poruka je ispisana dečjim rukopisom, a ime je pogrešno napisano, pa zbog toga smatraju da je reč o bezobzirnoj šali.

Takođe, istražitelji su istakli da je, čak i da je poruka autentična, nemoguće pronaći devojčicu preko te jedne novčanice. Nova informacija probudila je i novu nadu, ali i probudila novi očaj, jer se ne može ništa učiniti po tom pitanju.

Detektiv Stiv Beri rekao je da policija ponovo pregleda sve dokaze koji su prikupljeni tokom godina, kao i da ne potcenjuje tragove koje novčanica eventualno može da donese.

Neposredno pre nego što će Mikel biti oteta, ona se sa sestrom Kimber igrala ispred kuće gde su čekale kamion sa sladoledom. Mikel je vozila bicikl, a Kimber je na kratko otišla do kuće da nešto kaže mami. Ipak, za samo minut i po, Mikel je nestala. I policija i komšije su veoma brzo reagovale, ali nije joj bilo traga.

Mikelin slučaj bio je predmet najveće istrage u istoriji policije iz Mese, koja je prikupila oko 800 komada dokaza i skoro 10.000 informacija. Obavljeno je 500 intervjua i pretraženo 35 napuštenih tunela koji su vodili do rudnika. Istražitelji su čak pretražili svaki kamion koji je prodavao sladoled i ispitali svakog vozača, prenosi USA Today.

Jedan od glavnih detektiva koji su vodili ovaj slučaj, Džeri Gisel, rekao je da su dokazi pokazali da je Mikel bežala od nekog kad je oteta, što znači da je nije oteo neko koga je poznavala.

Kako je naveo u jednom od intervjua 2009. godine, Mikel je bacila bicikl na zemlju i počela da trči prema kući i tada su joj iz džepa ispali novčići koje je pripremila za sladoled. Gisel je tada istakao da ju je neko najverovatnije zgrabio i ugurao u auto.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar Mड़ञणम

    22. mart 2018 | 14:33

    Imamo mi istih problema i u vecem broju samo vecina medija ne zeli da pise o istim. Sta je sa Barbarom Vitez koja se navodno pre 18 meseci utopila u Tisi?

  • IQ

    23. mart 2018 | 18:20

    Neznam zasto sumnjaju u autenticnost zbog nepravilnog pisanja, prvo ne znaju kada je to napisano, a drugo otmicari je sigurno nisu oteli da bi je ucili pravopisu, jaki inspektori nema sta....

  • Лицемер

    22. mart 2018 | 21:40

    Колико је деце нестало у СРЈ 99-е ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA