≫ 

Migrant iz Avganistana osuđen na doživotnu kaznu zbog silovanja i ubistva studentkinje Marije (19) (FOTO)

Husein je navodno imao 18 godina kada je ubio studenktinju, ali ga je nemački sud osudio kao odraslu osobu

  • 8

Jedan migrant osuđen je danas u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentkinje medicine, u slučaju koji je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima te zemlje.

Migrant silovao studentkinju Mariju, a onda njeno telo bacio u reku: Detalji ubistva ćerke evropskog zvaničnika

Sud u Frajburgu doneo je odluku da zbog pretnje koju predstavlja, Husein K. treba da ostane doživotno u zatvoru, prenosi AP, pozivajući se na nemačku agenciju Dpa.

Agencija Frans pres piše da je Husein Kavari, nepoznatog godišta i porekla, priznao da je napao studentkinju medicine Mariju Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

Husein Kavari je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariju Ladenburger (19) sa njenog bicikla, silovao je i bacio u reku bez svesti, gde se utopila.

U decembru 2016. godine policija je uhapsila mladog Avganistanca, koji je u zemlju došao na vrhuncu izbegličke krize godinu dana ranije.

Foto: Facebook/Maria Ladenburger

Testom je utvrđeno da se njegov DNK poklapa s onim koji je pronađen u blizini mesta gde je ubijena nemacka studentkinja u jugozapadnom gradu Frajburgu pre dva meseca.

On je u Nemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Avganistana, a da je u vreme kada je počinio zločin imao 18. godina. U izveštaju stručnjaka i izjavama svedoka navedeno da je tada imao 22. godine.

Nemački sud osudio ga je kao odraslu osobu, a ne kao maloletnika, nakon što je, zajedno sa stručnjacima, zaključio da je bio odrasla osoba u vreme kada je počinio zločin.

Foto: Facebook/Maria Ladenburger

Avganistanac je osuđen za pokušaj ubistva u Grčkoj 2013. godine na 10 godina zatvora, ali je 2015. godine pušten na uslovnu slobodu, kada je pobegao u Nemačku.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SDG-BG

    22. mart 2018 | 14:30

    E TO JE PRAVOSUDJE !!!

  • Radnik

    22. mart 2018 | 15:05

    Svaka cast na osudi zaista dobio sto je zasluzio kad ce kod nas pravosudje da radi po zakonu i osuditi zlocinca po tezini zlocina a ne po debljini novcanika koji dobiju od zlocinca

  • Molim lepo

    22. mart 2018 | 22:19

    Tako treba... Iza brave zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA