Putin je i zvanično pobedio na izborima u Rusiji: Izborna komisija objavila konačne rezultate

Putin je već mapirao svoje glavne prioritete za predstojeći predsednički mandat, rekavši da će domaći program biti "primarni zadatak"

  • 2

Centralna izborna komisija Rusije objavila je konačne rezultate predsedničkih izbora, nakon što je glasanje proglašeno regularnim.

Kako je navela šefica komisije, Ela Pamfilova, Vladimir Putin osvojio je 76,69 odsto glasova, što znači da je njegovu kandidaturu podržalo je 56,43 miliona birača.

>>>Nakon veličanstvene pobede Putin dao prvo obećanje!

Foto: Tanjug/AP

Kandidat Komunističke partije, Pavel Grudinin, osvojio je 11,77 odsto glasova, dok je lider LibDem-a Vladimir Žirinovski zauzeo treće mesto sa 5,65 odsto glasova birača.

Slede Ksenija Sobčak sa 1,68, Grigori Javlinski sa 1,05, Boris Titov 0,76, Maksim Surajkin sa 0,68 i Sergej Baburin sa 0,65 procenata osvojenih glasova.

Putin je već mapirao svoje glavne prioritete za predstojeći predsednički mandat, rekavši da će domaći program biti "primarni zadatak". Ruski predsednik planira da više radi na poboljšanju životnog standarda ruskih građana i to promovisanjem inovacija i ekonomskog rasta.

Foto: Tanjug/AP

Održavanje odbrambenih sposobnosti Rusije takođe će ostati među njegovim prioritetima, ali je obećao i da "neće biti povećanja potrošnje, niti trke u naoružanju".

U nedavnom telefonskom razgovoru s Donaladom Trampom, tokom kojeg je američki predsednik čestitao Putinu na pobedi, dvojica lidera složili su se da će nova trka u naoružanju biti "nepoželjna", saopšteno je iz Kremlja.

Kada je reč o sastavu njegove buduće vlade, Putin je rekao da će objaviti promene nakon inauguracije.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA