≫ 

Tramp zabranio vojsku za transrodne, reakcije burne

Potez američkog predsednika osporilo je više pravnih instanci, a četiri federalna suda su donela presudu protiv takve zabrane

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp doneo je zabranu prema kojoj većina transrodnih osoba ne može da služi vojsku, osim u "određenim okolnostima", ali nije navedeno kojim.

Melanija žao mi je što sam imala seks u tvojoj kući: Trampova ljubavnica, Karen Mekdugal se izvinila njegovoj ženi

Bela kuća je saopštila da pripadnici trupa kojima bi mogao biti potreban znatan medicinski tretman "predstavljaju značajan rizik po vojnu efikasnost i ubojitost", prenosi AP.

Tramp je preko Tvitera iznenadio vođstvo Pentagona kada je prošle godine najavio da će izmeniti plan iz vremena Baraka Obame da se deklarisanim transrodnim osobama dozvoli da služe vojsku.

Potez američkog predsednika osporilo je više pravnih instanci, a četiri federalna suda su donela presudu protiv takve zabrane.

Tužilac Kalifornije rekao je da će ta država nastaviti pravnu borbu protiv ove zabrane koju smatra diskriminatornom.

VIDEO: Ruski bombarder budućnosti, Su-57 avion pete generacije

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    24. mart 2018 | 14:06

    Samo napred Donalde! Najbolji američki predsednik od Kartera ali mu ne daju Klintonovi!Počistit će on to za ovoga mandata! Uključujući i Niki Hejli i Hilari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA