Pre nego što je ćerka ruskog špijuna zajedno sa ocem otrovana, pristupila je tajnom računu na kome je bilo 170.000 evra

Novac koji se nalazi u jednoj ruskoj banci, navodno je dobijen od prodaje kuće u Britaniji, u kojoj je sin Sergeja Skripala, Aleksandar, živeo sa bivšom suprugom Natalijom

  • 0
Sergei Skripal, cerka Foto: Tanjug/AP/Yulia Skripal/Facebook

Julija Skripal, kćerka ruskog špijuna Sergeja Skripala, otrovana je nervnim agensom samo nekoliko dana nakon što je dobila pristup tajnom bankovnom računu na kome se nalazilo nešto više od 170.000 evra. Taj novac navodno je dobijen od prodaje kuće u Britaniji.

Krajem februara, Julija je od oca dobila punomoć, kako bi mogla da upravlja tajnim bankovnim računom svog pokojnog brata Aleksandra, koji je preminuo prošle godine u Sankt Peterburgu, pod nerazjašnjenim okolnostima.

>>>Ćerka bivšeg ruskog špijuna se oporavlja nakon trovanja nervnim agensom: Više nije u kritičnom stanju

Kako se navodi, novac koji se nalazi u jednoj ruskoj banci, navodno je dobijen od prodaje kuće u Britaniji, u kojoj je Aleksandar živeo sa bivšom suprugom, Natalijom.

Natalija, takođe kćerka bivšeg ruskog obaveštajca, sada je udata za teniskog trenera iz Velsa, a kad je prodala kuću u kojoj je živela sa Aleksandrom, isplatila mu je polovinu novca koji je dobila od prodaje.

Foto: Tanjug/AP

Inače, bankovni račun otkrila je Skripalova rođaka Viktorija, koja bi uskoro trebalo da poseti Juliju u bolnici u Salsburiju. Viktoriji će britanske vlasti uskoro izdati vizu, tako da će ona biti prvi član porodice koji će posetiti Juliju i Sergeja Skripala.

O sadašnjem stanju svoje rođake, Viktorija je rekla da se njena saznanja baziraju na informacijama koje je dobila od ruskih diplomata koji su joj preneli da je Julija otvorila oči, da može da jede i pije i da je čak progovorila nekoliko reči.

Ona i ostali članovi porodice još uvek nisu razgovarali sa Julijom.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA