Velika Britanija nudi novi identitet Skripaljevima u SAD?

Britanija za trovanje Skripaljevih odgovornom smatra Moskvu.

  • 4

Velika Britanija razmatra mogućnost da ponudi bivšem dvostrukom agentu Sergeju Skripalju i njegovoj ćerci Juliji koji su nedavno otrovani, novi identitet i život u SAD u pokušaju da ih zaštiti od eventualnih ponovnih pokušaja ubistva, piše Sandej tajms.

Rusi žele sastanak sa britanskim šefom diplomatije: Nastavlja se agonija posle trovanja bivšeg špijuna i njegove ćerke

List navodi da su zvaničnici britanske obaveštajne agencije MI6 razgovarali sa svojim kolegama u CIA u vezi sa preseljenjem Skripaljevih, prenosi Rojters.

Njima će, kako navodi neimenovani izvor, biti ponuđeni novi identeti.

List dodaje da njihovi izvori veruju da bi Britanija želela da im osigura bezbednost tako što će ih preseliti u jednu od pet zemalja članica sporazuma o razmeni obaveštajnih podataka a među kojima su SAD, Kanada, Australija i Novi Zeland.

Britanija za trovanje Skripaljevih odgovornom smatra Moskvu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    8. april 2018 | 07:59

    Gebels: sto puta ponovljena laz postaje istina. Kod svih osim kod engleza oni mora malo vise da se potrude.

  • lakomije

    8. april 2018 | 10:29

    Koji labudovi.Identitet se nosi u sebi i od njega se ne moze pobeci.Sve drugo je samo promena adrese stanovanja.Mozda drugi izvesno vreme nece prepoznati novog susjeda ali neko ce vec ugledati starog prijatelja. Izdao je drzavu ,sebe i svoje bliznje i sta sad.Koga englezi usrece vremenski rok trajnosti mu ubrzano istice.

  • Vla

    8. april 2018 | 11:09

    Englezi bi da sakriju istinu, oni nikad nisu otrovani I nisu bili u bolnici, setite se lazi koju je blejer plasirao da bi se ubio Sadam, sada to rade kako bi unistili rusku privredu ali je ocigledno isuvise veliki zalogaj pa im stoji u grlu, zasto ne dozvaljavaju nikome da rrazgovara sa njima, nestace oni sa planete kad englezima odgovara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA