Bivši direktor FBI ocrnio Trampa u novoj knjizi: I u njoj se spominju prostitutke (FOTO)

Za Trampa Komi kaže da pokušava da pomuti granicu između sprovođenja zakona i politike, a navodi i da ga je Tramp lično pritiskao u vei sa istragom o mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore

  • 0

Bivši direktor FBI Džejms Komi, u knjizi koju će uskoro objaviti, oštro kritikuje američkog predsednika Donalda Trampa za neetičko ponašanje i nepoštovanje istine, a opisuje ga kao "mafijaškog šefa" koji zemljom rukovodi zbog ličnog ega.

Bivši direktor FBI poručio Trampu: Amerikanci će uskoro čuti moju priču i odlučiti ko je častan, a ko ne!

Knjiga "Viša lojalnost", koja će biti objavljena iduće nedelje, napisana je na osnovu Komijevih javnih izjava i pisanih saopštenja o njegovim kontaktima s Trampom i rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta, ali sadrži i lične opaske o Trampu koje će predsednika zasigurno iritirati, navodi AP.

- Predsednički mandat Donalda Trampa umnogome ugrožava ono što je dobro u ovoj zemlji - piše Komi, koji Trampovu administraciju opisuje kao "šumski požar" koji ne mogu obuzdati etički lideri unutar vlade.

Za Trampa Komi kaže da pokušava da pomuti granicu između sprovođenja zakona i politike, a navodi i da ga je Tramp lično pritiskao u vezi sa istragom o mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore.

Na ličnijem nivou, Komi tvrdi da je Tramp više puta od njega tražio da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž.

Tramp je Komija smenio u maju 2017. kritkujući ga kao "lažova" Foto: Tanjug/AP

Tramp je kategorično porekao te optužbe, a Komi kaže da je predsednik najverovatnije želeo da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uverio da je to laž.

Tramp je Komija smenio u maju 2017, kritkujući ga kao "lažova", a razlog za njenu smenu bio je način na koji Komi rukovodio istragom FBI o mejlovima Trampove bivše demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Komijeva smena je u Ministarstvu pravde dovela do meteža koji je rezultirao imenovanjem Roberta Malera za specijalnog tužioca nadležnog za istragu o Rusiji.

Malerova istraga je obuhvatila i pitanje da li je Tramp opstruisao rad pravosuđa otpuštanjem Komija, što predsednik negira, podseća američka agencija.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA