≫ 

Braća Pavlović sejala strah po Španiji: Reketirali komšije, pucali im u noge, a "pali" kada su oteli, drogirali i silovali devojku

Stanari su živeli pod mafijaškim kodeksom "omerte", zakona ćutanja

  • 6

Španska policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije, braću Pavlović, stare 35 i 37 godina, kao članove veće organizovane kriminalne bande koja je okupirala stambeni kompleks od šest zgrada u predrađu Madrida i reketirala stanare.

Braća Pavlović konačno dolijala Foto: GUARDIA CIVIL

Oni koji su odbili da plate kiriju od 400 do 500 evra članovima bande, stariji brat, Pavle Pavlović, prema pisanju medija, pucao je u noge. Stanari navode da su Srbi bill najsuroviji. Trpeli su torturu bande jer su ilegalno živeli u stanovima i u Madrid su došli uglavnom iz Latinske Amerike. Iživljavanje je trajalo sve dok jedan od komšija nemajući više kud, nije slučaj prijavio španskoj policiji.

- Stanari su živeli pod mafijaškim kodeksom "omerte", zakona ćutanja. Nisu smeli da kažu ko ih je ranio, mučio, sve dok jedan Latinoamerikanac nemajući više para za reket, ceo slučaj nije prijavio policiji - piše španski "El Pais".

Uhapšeni Pavle Pavlović (37) ima podeblji dosije u španskoj policiji za oružane pljačke, ali je i povezan sa organizovanim kriminalom u Srbiji gde je dobro poznat srpkoj policiji. Ima nekoliko prijava za pljačke, ilegalno posedovanje oružja, napad na službeno lice i za njim su raspisane čak tri nacionalne poternice i jedna nejavna međunarodna poternica Interpola.

Stambeni kompleks gde su Srbi terorisali stanare Foto: google.maps

- Jedan od uhapšen angažovao je dvojicu Srba koji su živeli u tom stambenom kompleksu da se iživljavaju nad stanarima sve dok ne plate reket-stanarinu od 400 do 500 evra u zavisnosti od veličine stana - navode mediji i dodaju da su članovi bande švercovali i kokain koristeći za štek mašinsko postrojenje za bazen gde su čuvali i oružje.

Policija je u skloništu pronašla kratko i dugo oružje, 25 okvira za municiju, motocikl, raznu dokumentaciju i srpske novčanice.

Oružje koje je policija pronašla u skloništu Srba Foto: GUARDIA CIVIL

ŠTEK KOJI JE POSTAO ZAMKA ZA SRBE

Strahujući da će biti otkriveni posle zlostavljanja stanara, Srbi su se sklonili dalje u unutrašnjost i utočište pronašli u vikendici blizini Toleda. To je bila kuća koju je iznajmio vođa bande, Španac Hose Antonio koji je tu živeo sa devojkom poreklom iz Kolumbije.

Braća Pavlović u toj vikendici zlostavljali su jednu devojku, silovali je, drogirali i držali zaključanu. To je bila devojka koja je uspela da pošalje poruku prijatelju u policiji, nakon čega je pokrenuta akcija, a banda, zajedno sa dvojicom Srba, pohapšena.

- Devojka je bila gladna. Nije znala koje je doba dana, niti koliko je vremena prošlo od otmice - rekli su u policiji za španske medije.

Daljinac

(Telegraf.rs/I.Č./i.corbic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    15. april 2018 | 17:27

    Takvima 1000 godina zatvora odmah! I to da sluze tamo u Spaniji!

  • zoro i prijatelji

    15. april 2018 | 17:08

    Uvek ista prica trazice da ih deportuju za Srbiju ovde potkupe koga mogu i napisu kako su oni zrtve i pojo vuk magarca

  • Aaaaa

    15. april 2018 | 22:17

    Pavle i Novi iz Kaludjerice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA