Snimak užasa zaboravljenog rata: Dečak se grčevito satima držao za telo mrtvog oca i govorio "ne, ne, ne" (VIDEO)

RT navodi da bi dečak trebao da bude "žrtva bombardovanja u nekoj drugoj zemlji da bi dobio ovakvu pažnju na Zapadu"

  • 1

Nakon brutalnog bombardovanja svadbe u selu na severoistoku Jemena od strane koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, objavljen je užasni snimak na kom se vidi dečak kako se grčevito drži za telo mrtvog muškarca.

Snimak je napravljen odmah nakon bombardovanja koje se dogodilo u udaljenom selu u provinciji Hadža.

Bombardovani svatovi tokom venčanja: Najmanje 20 ljudi poginulo tokom vazdušnih udara u Jemenu (VIDEO)

U opisu snimka navodi se da se dečak, koji bi mogao da ima sedam ili osam godina, drži za košulju mrtvog muškarca, za kog se pretpostavlja da mu je otac, ponavljajući "ne, ne, ne", dok spasioci pokušavaju da ga odvedu.

Ovo je verovatno satima radio, jer su neke fotografije snimljene uveče a neke ujutru. Na snimku se vidi dečak koji plače i ne želi da se odvoji od muškarca.

U tekstu o dečaku televizija RT govori kako se on neće pojaviti ni u jednom zapadnom mediju, bez obzira koliko je ovaj snimak mučan i strašan.

- Nijedna dobro plaćena i našminkana voditeljka neće uplakanim glasom reći kako ne može da gleda snimak. Nijedan dopisnik neće se suočiti sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije, neće mu pokazati slike i reći mu "ovo je ratni zločin, gospodine" - piše dalje RT i dodaje da se u Savetu bezbednosti UN dečakova tragedija neće koristiti za osudu zločinačkog režima, koji bez milosti ubija civile.

RT dalje navodi da bi dečak trebao da bude "žrtva bombardovanja u nekoj drugoj zemlji da bi dobio ovakvu pažnju na Zapadu".

-  Negde gde bombe koje ubijaju civile nisu došle iz SAD ili Velike Britanije, tamo gde očigledni znakovi neuhranjenosti ne bi bili tiha optužba protiv Saudijske Arabije, koja blokira dostavu hrane, lekova i goriva ljudima koji se protive njihovoj invaziji. On bi morao da bude iz Sirije, a ne iz Jemena - piše RT.

Na bombardovanju svadbe poginulo je najmanje 50 ljudi, koji su jednostavno dodati u statistiku rata, zaključuje RT.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA