Štitio je vođu Al Kaide dok je mučio i ubijao ljude, a sada dobija socijalnu pomoć: Bivši telohranitelj Osame Bin Ladena živi nikad bolje

Sami A. mesečno prima više od 1.000 evra državne pomoći, a na to treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći

  • 6

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji.

Agent FBI je godinama jurio Bin Ladena, a onda je on "uhvatio" njega 11. septembra 2001. godine: Sada snimaju seriju o njemu (VIDEO)

Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD) podnela upit o njemu pokrajinskoj vladi Severne Rajne-Vestfalije, koja je saopšila da Sami A. mesečno prima više od 1.000 evra državne pomoći, a na to treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći, prenosi Hina.

Bivši telohranitelj prima od države 1.000 evra i 150 evra po detetu, Foto: Pixabay

Tunišanin Sami A. od 1997. godine živi u Nemačkoj i važi za opasnu osobu koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno mora da se javlja policiji. Navodi se da je 2012. nemački sud odlučio da Sami A. ne može biti proteran u Tunis, jer mu tamo preti mučenje i nehumano postupanje.

Sami A. je u Nemačku stigao na studije, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Avganistanu, gde je napredovao do pozicije jednog od telohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

DOBIO ČETVORO DECE

Navodi se da gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata pokušale da ukinu boravišnu dozvolu Samiju A, ali je svaki put odluka morala da bude povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvoro dece.

- Nemački zakon o azilu ovde se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza da finansiramo jednog teroristu zato jer ne smemo da ga proteramo - rekao je za nemački dnevni list "Bild" demohrišćanski političar Ekhart Reberg.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. april 2018 | 20:46

    Lepo zivi od pomoci jedne od drzava koja finansira terorizam

  • Јован

    24. april 2018 | 21:07

    Где и које људе је мучио и убијао?

  • ZlatkA

    24. april 2018 | 20:38

    Volela sam Bin Ladena. Jedini je imao m.. a da se suprotstavi Americi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA