≫ 

Predsednici Severne i Južne Koreje zasadili drvo na granici dve države: "Sadimo mir i prosperitet" (FOTO) (VIDEO)

Oni su bor zasadili na početku popodnevne sesije njihovog jednodnevnog samita

  • 2

Severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in posadili su drvo bora na granici dve zemlje prepunoj vojnih utvrda.

Oni su bor zasadili na početku popodnevne sesije njihovog jednodnevnog samita.

Rojters prenosi da su Kim i Mun lopatama nabacali zemlju na korenje drveta i otkrili kameno obeležje na kojem je iznad njihovih imena i titula napisano "Sadimo mir i prosperitet".

Istorijski sastanak za pamćenje: Lider Severne i Južne Koreje zajedno preskakali granicu (FOTO) (VIDEO)

Južnokorejski zvaničnik je prethodno saopštio da su Kimi Mun imali "ozbiljne, iskrene" razgovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva i trajnom miru tokom prve sesije samita u pograničnom selu Panmundžom.

Kim Džong Un i Mun Džae In zalivaju drvo koje su posadili Foto: Tanjug/AP

- Dve strane pišu zajednicko saopštenje i dvojica lidera će ga objaviti kada bude završeno - kazao je na brifingu zvaničnik Južne Koreje Jun Jang-čan, preneo je Rojters.

On je dodao da će se supruga severnokorejskog lidera Ri Sol Džu pridružiti Kimu i Munu na večeri. Kim se u crnoj limuzini i u pratnji telohranitelja vratio u Južnu Koreju, ali će kasnije ponovo doći na večeru u Panmundžomu koju organizuje Mun.

Lider Severne Koreje je ranije danas prvi put je prešao granicu i stigao u Južnu Koreju gde ga je dočekao tamošnji predsednik Mun Džae-in, koji ga je pohvalio zbog "veoma hrabre odluke" da dođe na Jug na istorijski sastanak dve Koreje.

Istorijski susret dvojice lidera Foto: Tanjug/AP

U pratnji lidera Severne Koreje, pored njegove mlađe sestre Kim Jo Džong, bio je još samo bivši šef obaveštajne službe te zemlje Kim Jong Čol, glavni Kimov kadar zadužen za odnose sa Južnom Korejom.

Kim je po prelasku granice u demilitarizovanoj zoni izjavio da mu srce "sve vreme udara kao ludo", prenose svetske agencije.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinezofil

    27. april 2018 | 11:13

    Sve zahvaljujuci Kini!! Ovo je sjajna vest.

  • Лицемер

    27. april 2018 | 13:09

    Час посла ће душебрижници са запада да улете са моторном тестером.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA