Oglasio se Tramp posle istorijskog pomirenja dve Koreje

Severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su ranije danas deklaraciju kojom su dogovorili rad na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva"

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp oglasio se povodom današnjeg samita dve Koreje, ocenivši da se "posle furiozne godine raketnih proba i nuklearnih testiranja sada odvija istorijski sastanak Severne i Južne Koreje".

"Dobre stvari se dešavaju, ali samo vreme će pokazati", prokomentarisao je na Tviteru Tramp.

>>> (BLOG UŽIVO) Istorijsko pomirenje Severne i Južne Koreje: Kim i Mun se dogovorili da okončaju rat dug sedam decenija (FOTO) (VIDEO)

Severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su ranije danas deklaraciju kojom su dogovorili rad na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva", prenosi Rojters.

Severna i Južna Koreja dogovorili su se takođe da na jesen južnokorejski predsednik Mun Džae-in poseti Pjongjang.

To je dogovoreno posle istorijskog samita lidera dve Koreje u pograničnom selu Panmundžom.

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinezofil

    27. april 2018 | 13:21

    Ovo pomirenje odgovara i Kini, i Americi.Mozda za nijansu vise Kini, jer sad vise nece morati da pravdaju vojne akcije ikome,u blizini svojih granica, kao sto su dosad radili, a sa druge strane Amerika dobija ekonomskog partnera u vidu ujedinjene Koreje.Kao i Kina, da velike sile nisu napravile precutni dogovor, sigurno da Kim, i Mung ne bi sedeli za stolicama danas i pregovarali.Tako da, Kina i Amerika su ovo inicirale, zasigurno i tako je Kina pokazala da je lider Azije, i da joj je stalo do dobrobiti Azijske buducnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA