Pala je u parku i počela da hramlje, ubrzo je prestala da hoda, govori, vidi i da diše: Poslednja fotografija roditelja sa ćerkom (5) (FOTO)

Porodica je njen poslednji dan provela uz muziku i Zoin omiljeni film "Hari Poter i zatvorenik iz Askabana". Umrla je na polovini filma

  • 3

Petogodišnja Zoi Ketrin Daget preminula je 4. jula, dve godine nakon što joj je dijagnostifikovan tumor na mozgu, a samo mesec dana nakon što se njeno stanje drastično pogoršalo. Danas će biti sahranjena.

Porodica Daget iz Ferporta, u blizini Njujorka, devojčicin poslednji dan provela je slušajući muziku i gledajući njen omiljeni film "Hari Poter i zatvorenik Askabana".

>>> Dete se samopovređuje, ne hoda i ne govori: Majka iz Podgorice vodi životnu bitku, njen mališan jedini na Balkanu boluje od retke bolesti (FOTO)

Doktori su Zoi dijagnostifikovali tumor u julu 2016. godine, nakon što je pala u parku i počela da hramlje. Nije imala polomljenih kostiju, ali nedelju dana nakon pada nije mogla da pomeri ruku. Ubrzo nakon toga lekari su otkrili uzrok.

Doktori su otkrili da boluje od retkog tumora na mozgu, koji uglavnom pogađa decu staru između četiri i 10 godina, a za koji je procenat preživljavanja manji od jednog procenta.

Tumor brzo raste i pacijent gubi sposobnost da hoda, govori, guta, vidi, a eventualno i sposobnost da diše.

Njeno zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre mesec dana, kada je devojčica prestala da reaguje na radio terapiju.

- Preminula je u pola filma - rekao je njen otac Ben Daget, koji je zajedno sa suprugom Kejsbi na podlaktici istetovirao zvučne talase snimka na kome Zoi izgovara "Volim te" i "Ne danas", replike iz serija "Igra prestola".

Fondacija "GoFundMe" sakupila je više od 28.000 evra, kako bi porodici pomogla sa bolničkim računima.

VIDEO: Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SERGIJE

    9. jul 2018 | 16:46

    Ovo se ne da razumjeti. Ptico mala zelim ti puno sunca gore na nebu!!!!!!!!

  • Marina

    9. jul 2018 | 17:41

    Boze kako i pas na slici zna sta se desava. Ovo je zaista tuzno.

  • @Kiki

    9. jul 2018 | 22:54

    Pile maleno neka te bog čuva na nebesima Ako nije na zemlji gde je trebao Zašto božee zašto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA