Bez trunke savesti su davile decu, trovale svoje najbliže, mučile ljude: Ovo su žene koje su počinile neka od najjezivijih ubistava u istoriji (FOTO)

Njihovi zločini su možda i strašniji od onih koje su počinili muškarci

  • 0

Kada pokušate da zamislite ubicu, vaš mozak u većini slučajeva priziva sliku muškarca. To je verovatno zbog toga što su, statistički gledano, žene odgovorne za oko 11 odsto svih ubistava. Ali to ne čini ubistva manje gnusnim i ne znači da i žene nisu činile strašne i jezive zločine tokom istorija.

Na ovoj listi nalazi se samo jedan broj žena koje su izvršile neka od najstrašnijih ubistava u istoriji, tako što su mučile žrtve, trovale ih, a one najozloglašenije su presudile tek rođenim bebama.

Ubica sa Malte bio je hapšen zbog milionske pljačke u Srbiji: Prijatelj ga ocinkario policiji i otkrio pravu istinu o njemu (FOTO)

GROFICA ELIZABET BATORI UBILA PREKO 600 DEVOJAKA

Elizabet Batori koristila je svoje bogatstvo i poziciju da muči one koji su bili ispod njenog statusa, prenosi Histori čanel. Batori je rođena u istaknutoj plemićkoj porodici u Mašarskoj, a onda se udala za grofa Ferenca Nadasdija 1575. godine.

Prema izvorima, grofica je naterala svog supruga da napravi komoru za mučenje u zamku koji su delili. Ona je navodno ubila više od 600 devojaka, uglavnom svojih sluškinja. Mučila ih je tako što im je zabadala igle ispod noktiju, vezivala ih je, mazala medom a onda ih ostavljala na milost i nemilost pčelama i mravima.

Moćna pozicija koju je imala u to vreme držala ju je van zatvora sve do 1610. godine, kada je sa sluškinja prešla na mučenje ćerki lokalnih plemića. Osuđena je za 80 ubistva 1611. i ztavorena je u prostoriji u zamku koja je imala samo prorez za hranu i vazduh. Umrla je tri godine kasnije.

Grofica je godinama izbegavala kaznu zahvaljujući moćnom položaju Foto: Wikipedia

ANDREA JEJTS UDAVILA PETORO SVOJE DECE

Priča o Andrei Jejts, ženi iz Hjustona koja je optužena za ubistva petoro dece, privukla je pažnju u Americi 2011. godine. Ona je udavila svoju decu jedno za drugim u roku od sat vremena. Najstarije dete imalo je sedam godina, a najmlađe samo šest meseci. Ostatak života provodi u mentalnoj bolnici u Teksasu.

AILEN VUORNOS SEJALA STRAH NA FLORIDI

Ailen Vuornos odgovorna je za ubistva šest muškaraca na Floridi. Između 1989. i 1990. godine ubila je šestoricu muškaraca koji su je pokupili, nakon što su je navodno silovali ili tukli. Osuđena je na smrt 1992. godine i ubijena je smrtonosnom injekcijom 2002. Njena priča prikazana je u filmu "Čudovište", u kojem njen lik igra Šarliz Teron.

O njoj je snimljen i film sa holivudskom zvezdom u glavnoj ulozi Foto: Getty Images / Handout

EVELIN DIK KAO "TORZO UBICA"

U 1946. deca su pronašla deo tela u šumi, koji je pripadao ubijenom Džon Diku. Za ubistvo je odmah optužena njegova žena Evelin. Ona je navodno imala brojne afere, a par je zbog toga živeo otuđeno. Kada je policija pretresla njihov dom, pronašla je telo njihovog sina u koferu koji je bio ispunjen betonom. Posle dva suđenja, oslobođena je za ubistvo muža, iako je njen otac proglašen krivim za saučesništvo u ubistvu. Međutim, optužena je za ubistvo sina, Iz zatvora je puštena 1958. i tada je nestala iz javnosti.

ŽENE KOJE SU UBIJALE ZA ČARLSA MENSONA

Čarls Menson bio je kriminalac i vođa kulta za kojeg su ubijali drugi članovi "porodice". Suzan Atkins, Lesli van Huten i Patrisija Krenvinkel bile su pripadnice zloglasne porodice Menson koje su pomogle da se izvedu ubista u "LaBianca" i "Tate" rezidencijama.

Atkins je osuđšena po osam tačaka za ubistva prvog stepena i umrla je 2009. u zatvoru. Krenvinkel još uvek izdržava kaznu u zatvoru u Kaliforniji zbog sedam ubistava. Van Huten je osuđena zbog pomaganja u ubistvu a nedavno je puštena na uslovnu slobodu.

Suzan Atkins, jedna od članica "Porodice" Foto: Wikipedia/ California Department of Corrections

SESTRA ČIJI SU PACIJENTI POSTALI ŽRTVE

Džejn Topan je 1885. počela da radi u bolnici u Kembridžu i veoma se svidela pacijentima. Vreme u bolnici iskoristila je da eksperimentiše sa lekovima kao što su morfijum i antropin, kako bi videla reakciju kod pacijenata. Priznala je da je ubila najmanje 31 osobu. Nije proglašena krivom zbog ludila i doživotno je zatvorena u bolnici Taunton.

DOROTEA PUENTE TROVALA MUŠTERIJE U PANSIONU

Dorotea Puente bila je starija žena koja je otvorila pansion u Sakramentu. U stvarnosti, trovala je mušterije i skupljala čekove socijalnog osiguranja, od kojih je dobijala oko 5.000 dolara mesečno. Policija je pretresla njenu kuću 1988. i pronašla zakopane delove tela u dvorištu. Pokušala je da pobegne ali je ipak ubrzo uhapšena i osuđena za devet ubistava. Osuđena je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Umrla je u 82. godini u zatvoru u Kaliforniji.

VELMA BARFILD OTROVALA ROĐENU MAJKU

"Baka smrtna kazna" je nadimak koji je dobila Velma Barfild, žena koja je optužena da je ubila najmanje četvoro ljudi u Severnoj Karolini, uključujući rođenu majku i dva supruga. Priznala je da je to učinila tako što im je stavljala arsen u hranu ili piće.

Iako je priznala samo oba ubistva, postoje još osobe u njenom životu koje su preminule u sumnjivim okolnostima. Na suđenju 1978. tvrdila je da je "đavo naterao da to uradi" i da nije imala nameru da ih ubije. Proglašena je krivom i pogubljena 1984.

Ona je svoje žrtve trovala arsenom Foto: North Carolina Department of Public Safety

AMELIJA DAJER OSUMNJIČENA ZA UBISTVA STOTINE BEBA U ENGLESKOJ

Amelija Dajer jedan je od najvećih masovnih ubica u istoriji Engleske. Krajem osamdesetih godina prošlog veka otkriveno je da je "sakupljala bebe" kako bi ih čuvala u zamenu za novac. Umesto toga ih je izgladnjivala ili im je davala tečne opijate.

Bila je osuđena na šest meseci teškog rada zbog zanemarivanja, ali onda su otkriveni teži zločini, nakon što je davila decu i bacala ih u reku. Osuđena je na smrt vešanjem 1896. Osumnjičena je za ubistva stotinu beba, ali ne zna se tačno koliko je dece ubila.

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA