≫ 

Drama srpskog turiste (23) u Grčkoj: Dva srčana napada i gušenje, a vrhunski lekari učinili su nemoguće (FOTO) (VIDEO)

Astmatični napad, otežano disanje, a zatim i srčani udar u samo nekoliko minuta je doživeo mladić iz Srbije koji je boravio na letovanju u Grčkoj

  • 26

Turisti koji borave na letovanju u Grčkoj mogu biti sigurni da će im tamošnji lekari pružiti potpunu negu i pažnju, a dokaz za to je i slučaj koji se dogodio u petak, kada je zahvaljujući lekarima u Pefkohoriju spasen jedan mladi život iz Srbije, saznaje Telegraf.rs.

Teško povređen difovac iz Vranja u Grčkoj: Skočio na glavu u bazen dubok samo 90 centimetara

Astmatični napad, otežano disanje, a zatim srčani udar, u samo nekoliko minuta je doživeo mladić (23) iz Srbije koji je boravio na letovanju u Grčkoj. Ipak brzom intervencijom lekara Konstantinosa Lazaridisa i nemačke medicinske sestre koji su ga odmah reanimirali i njegov život je spasen.

Mladić je nakon reanimacije helikopterom vatrogasne brigade prevezen u bolnicu u Solunu, gde je dobio još jedan astmatični i srčani napad, ponovo je reanimiran i sada je dobro.

Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi srčani zastoji i napadi, a lekari uvek daju sve od sebe da spasu živote turista koji su u tom trenutku daleko od svoje zemlje i svojih lekara.

Tamošnji mediji pisali su o ovom događaju, a doktor Lazaridis je dobio sve pohvale, jer je on neko ko je 24 sata dnevno tu za sve turiste koji se ne osećaju dobro ili imaju neke tegobe.

(M. Antonijević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    28. jul 2018 | 21:16

    I ja sam u nekoliko godina koristila usluge ovog dokrora. I nisam srela ljubaznijeg, a istovremeno strucnog i pozrtvovanog doktora. A na sve njwgove kvalitete ide i cinjenica da je studirao u Nisu, te je nama Srbima komunikacija sa njim savrsena. Sve pohvale za dokrora

  • Đurdica

    28. jul 2018 | 23:09

    Svaka čast za lekara u Pefkokoriju. ...imala sam susret dva puta sa njim .....stvarno je duša od coveka a i lekara... neka je živ i zdrav svojoj porodici a i nama srpskim turistima. ..

  • Darinka Petrušić

    28. jul 2018 | 22:44

    Dr svaka vam čast 💜 što se tiče mene medalja zlatna... Živ i zdrav bio svojim najmilijima 💜 Čuvao te dragi Bog kao i ti što čuvaš narod 💜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA