Identifikovan skijaš koji je nestao 1954. godine u italijanskim Alpima: "Prepoznale" ga društvene mreže (FOTO)

Italijanska policija je u junu na društvenim mrežama podelila fotografije predmeta koje su pronašli i tom prilikom pozvala je korisnike da podele objavu, ali i da se jave ukoliko imaju neke informacije, apelujući posebno na stanovnike Francuske i Švajcarske

  • 0

Francuski skijaš koji je nestao u Italiji pre 64 godine, a čiji su ostaci pronađeni 2005. godine, tada kao nepoznate osobe, identifikovan je nakon što se priča o njemu proširila na društvenim mrežama, prenosi BBC.

Kako je navela italijanska policija, ljudski ostaci, ski oprema i naočare pronađeni su 2005. godine, visoko u planinskoj regiji Valje d'Aosta, ali istražitelji nisu tada uspeli da ga identifikuju. To im je pošlo za rukom tek prošlog meseca i to kada su sve prikupljene dokaze objavili su na društvenim mrežama.

>>> Tri planinara poginula u Visokim Alpima

Utvrdili su da ostaci pripadaju muškarcu visokom oko 175 centimetara, koji je u trenutku smrti imao oko 30 godina, a koga je, kako pretpostavlja istražiteljka Marinela Laporta, smrt zadesila u proleće.

Anri Le Man - Foto: poliziadistato.it

Ostaci i predmeti su otkriveni na visini od 3.000 metara u Alpima, u blizini italijanske granice sa ŠvajcarskomMeđu njima je bilo određenih nagoveštaja o identitetu nastradalog, poput odeće sa izvezenim inicijalima i drvenih skija, koji su pre 60ak godina bili veoma skupa oprema.

Italijanska policija je u junu na društvenim mrežama podelila fotografije predmeta koje su pronašli i tom prilikom pozvala je korisnike da podele objavu, ali i da se jave ukoliko imaju neke informacije, apelujući posebno na stanovnike Francuske i Švajcarske. Priču su podelili i francuski mediji.

Ema Nasem na lokalnoj radio stanici čula je priču o nestalom skijašu i zapitala se da bi li nepoznati muškarac mogao da bude njen stric, Anri Le Man, koji je nestao tokom oluje na u blizini Materhorna, davne 1954. godine.

Pronađena oprema bila je veoma skupa u vreme kada je Anri nastradao - Foto: poliziadistato.it

Italijanskoj policiji javio se i Rožer Le Man (94), mlađi brat nestalog skijaša, koji je u mejlu detaljno objasnio kako je njegov brat izgledao, kao i da je radio u Ministarstvu finansija u Parizu, te da bi po naočarima rekao da se zaista radi o Anriju.

Probuđene sumnje pokrenule su forenzičko istraživanje.

Policija je saopštila da su pronađene naočare bile identične onim koje je Anri nosio na fotografiji koju im je prosledila porodica nastradalog skijaša.

DNK analizom utvrđeno je da pronađeni ostaci zaista pripadaju Anriju Le Manu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA