≫ 

Barbari su u požaru u Grčkoj poginuli deca i muž, a ona je sad rešila da se osveti krivcima

Barbari Vukaki u požaru koji je izbio 23. jula u Atiki, stradali su suprug Grigoris Fitros, sin Andreas (11) i ćerka Evita (13)

  • 0

Žena koja je izgubila porodicu u tragičnom požaru na jugu Grčke, podnela je danas tužbu protiv sedam zvaničnika, uključujući grčkog ministra unutrašnjih poslova, tvrdeći da oni snose odgovornost za tu tragediju u kojoj je nastradalo 96 osoba.

Broj poginulih u požarima u Grčkoj porastao na 96: Muškarac (68) podlegao povredama u bolnici

Barbari Vukaki u požaru koji je izbio 23. jula u Atiki, stradali su suprug Grigoris Fitros, sin Andreas (11) i ćerka Evita (13).

Evita, Andreas i Grigoris, Foto: Facebook

TUŽBE ZA MINISTRA, GUVERNERA I ČELNIKE POLICIJE...

Ona je sada podnela tužbu protiv ministra unutrašnjih poslova Panosa Skurletisa, grčkog ministra za javni red i civilnu zaštitu Nikosa Toskasa, koji je podneo ostavku nekoliko dana posle požara, lokalnog gradonačelnika, regionalnog guvernera i bivših čelnika vatrogasne službe, policije i agencije za civilnu zaštitu.

Da podsetimo, već su neki od rođaka supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle nedelje tužili grčke vlasti, vatrogasce i policiju zbog njihove smrti. Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, telesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva "biblijskom katastrofom", navedeno je u tekstu tužbe.

U požarima je stradalo 96 osoba, Foto: Tanjug/AP

- Verujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mera predostrožnosti biti osuđeni - rekao je advokat rođaka Antonis Fousas.

U požaru koji je protutnjao istočnom Atikom stradala je 91 osoba. Broj nestalih u vatrenoj stihiji, koja je gotovo potpuno uništila primorski gradić Mati, zvanično je dostigao 25, nakon što su nestanak prijavile njihove porodice.

VIDEO: Ostao u dvorištu dok je oko njega divljao požar

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA