"Kalašnjikov" predstavio novog vojnog robota koji hoda: Igorek ima 4,5 metara i neprobojno "vojničko odelo" sa kandžama (FOTO)

Izgleda baš kao junaci iz Avatara ili Robokapa

  • 4

"Kalašnjikov" - poznat po tome što pravi AK-47 - otkrio je svoju novu "mašinu čudovište" koje izgleda kao jedno od onih iz Avatara ili Robokopa. Kompanija je time želela da "demonstrira ono što tek dolazi" na Sajmu Vojnog naoružanja 2018 u Moskvi.

Čas je auto, čas je robot: Japanski inženjeri napravili pravog pravcatog transformersa (VIDEO)

Zastrašujući robot ima 4,5 metra i otporan je na metke, koji može da korača i drži oružje u svojim džinovskim kandžama. Izgleda baš kao oni iz SF filmova.

Robot je otporan na metke Foto: kalashnikov.media

Robot u sebi ima kabinu u kojoj ljudi mogu da sede i upravljaju. Piloti su unutra zaštićeni od metaka, uništenja i drugih opasnih predmeta zahvaljući zaštitnom staklu i metalnom kućištu, prenosi mirror.co.uk.

Zlatin robot, koga zovu Igorek, još uvek je u izradi, a kreatori ne žele da otkriju sve njegove karakteristike dok ga ne završe.

Dostiže visinu od 4,5 metara Foto: kalashnikov.media

Neki od onih koji su imali priliku da ga vide su ga uporedili sa D-209 (Enforcement Droid serija 209) iz serije "Robokap".

Ima zaštitnu kabinu u kojoj upravljaju piloti Foto: kalashnikov.media

Vladimir Dmitriev iz grupe Kalašnikov rekao je: "Ovaj robot je verovatno jedan od najtop modela ovogodišnjeg sajma.

Piloti su unutra zaštićeni od metaka, uništenja i drugih opasnih predmeta Foto: kalashnikov.media

- Trenutno je to samo demonstracija onoga što planiramo ubuduće da pratimo. Shvatamo da postoje robotske mašine na gusenicama i s pogonom na točkove, pa nam je postalo jasno da se traže antropomorfni automatski pokretni sistemi.

Izgleda kao jedan od onih iz "Avatara" ili "Robokapa" Foto: kalashnikov.media

Korporacija "Kalašnjikov" je najveći ruski proizvođač oružja. Ovih dana proizvodi oko 95 odsto svog malokalibarskog oružja u zemlji i u više od 27 zemalja širom sveta.

Ima dve ogromne kandže Foto: kalashnikov.media

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA