Roditelji malog Alfija Evansa dobili drugo dete, i to samo četiri meseca posle dečakove smrti: Mi ćemo uvek imati dva sina (VIDEO)

Iako su znali da postoji šansa da se poremećaj prenese na buduću decu, Tom i Kejt su ipak odlučili da dobiju drugo dete

  • 0

Roditelji Alfija Evansa sa ponosom su pokazali bebu koja je rođena četiri meseca nakon što je njihov sin preminuo od retkog genetskog poremećaja.

Tom Evans i Kejt Džejms pojavili su se u emisiji "This Morning" i pokazali svog sina Tomasa prvi put nakon što je rođen prošlog meseca, piše Dejli mejl.

Par je takođe otkrio da im je konačno rečeno kako se zove stanje koje je ubilo njihovog prvenca Alfija - degenerativna moždana bolest pod nazivom GABA - nedostatak transamineza.

Preminuo dečak (2) koji je prkosio medicini i zakonu: "Moj gladijator je spustio svoj štit i raširio krila, volim te, moj čoveče"

Alfi je pre nekoliko meseci bio u centru proširene pravne bitke zbog lečenja i podigao je ceo svet na noge.

Međutim, 23-mesečni dečak je preminuo 28. aprila nakon što je sud direktno naredio lekarima da ga isključe sa aparata za održavanje u životu.

Iako su znali da postoji šansa da se poremećaj prenese na buduću decu, Tom i Kejt su ipak odlučili da dobiju drugo dete.

Nakon četiri dana agonije dok su čekali rezultate analiza, najzad su mogli da odahnu. Rezlutati su pokazala da Tomas ne pati od poremećaja od kog je preminuo njegov stariji brat.

Alfi je podigao svet na noge, ali nisu uspeli da ga spasu Foto: Tanjug /AP / Alfies Army Official

Kejt je znala da je u drugom stanju dok su se borili za Alfija, ali to nije želela od otkriva jer je htela da "celu sebe da za prvog sina".

Tom i Kejt su želeli da Alfija odvedu u Italiju, gde su se nadali da bi doktori mogli da dijagnostikuju od čega boluje, kao i da bi uspeli da mu produže život, ali to im nije bilo dozvoljeno.

Uprkos tome što je Alfiju odobreno državljanstvo Italije na intervenciju pape, britanski apelacioni sud je blokirao pokušaj porodice da se Alfi izvede iz Velike Britanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA