Konačna presuda: Maleni Alfi, koji je digao svet na noge, definitiivno ne može u Rim na lečenje (FOTO) (VIDEO)

Sudija koji zastupa bolnicu, rekao je da lekari roditeljima nikada nisu rekli da će dete umreti istog momenta kad ga isključe s aparata, a otac malenog Alfija objavio je video na Fejsbuku u kojem tvrdi da je Alfi oživljavan već treći put nakon što je skinut s respiratora

  • 1

Apelacioni sud u sredu je odbio žalbu roditelja Alfija Evansa i potvrdio prvostepenu odluku kojom se zabranjuje transport ovog mališana na eksperimentalno lečenje u Rim.

Iako je Italija dala državljanstvo teško bolesnom mališanu i čak ponudila medicinski avion koji bi ga prebacio u dečju bolnicu Bambino Gesu u Rimu, roditelji ga, nakon konačne sudske odluke, ipak ne mogu odvesti iz Britanije.

>>>Alfi Evans, beba za koju se moli ceo svet: Skinuli su je sa aparata za održavanja života, a sada je sud odbio poslednju šansu za njeno izlečenje (FOTO) (VIDEO)

1020

Apelacioni sud potvrdio je raniju odluku visokog suda, kojom bolnica može da prekine lečenje čiji bi nastavak, kako se navodi, bio uzaludan, bezobziran i nehuman.

Umesto u Rim, sud je doneo odluku da Alfi može da ode kući ili u hosps, ustanovu za palijativno zbrinjavanje pacijenata u terminalnoj fazi bolesti, kako bi tamo umro prirodnom smrću. Sudija je mališana opisao kao "borca" i "izvanrednog malog dečaka", ali je naglasio zaključak lekara da je degenerativna neurološka bolest "skoro potpuno uništila" njegov mozak i da dete praktično više ne vidi, ne čuje i ne oseća ništa.

Advokati koji zastupaju Alfijeve roditelje, na žalbenom saslušanju tvrdili su da bi Alfi trebalo da bude pušten na osnovu slobode kretanja unutar EU i da su italijansko državljanstvo koje je dobio, kao i činjenica da je preživeo skidanje s aparata, nove okolnosti koje bi sud trebalo da uzme u obzir. Takođe, advokati su naveli da bi zbog Alfijevog novog državljanstva, protiv lekara koji su doneli odluku o prestanku lečenja mogla biti podignuta kaznena prijava.

- Roditelji ne traže "čudesni lek" u Italiji već palijativnu brigu - naveli su advokati.

Kako su Alfijevi roditelji već izgubili sudsku bitku na sudovima niže instance, ova odluka je po svemu sudeći konačna.

Sudija koji zastupa bolnicu, rekao je da lekari roditeljima nikada nisu rekli da će dete umreti istog momenta kad ga isključe s aparata, a otac malenog Alfija objavio je video na Fejsbuku u kojem tvrdi da je Alfi oživljavan već treći put nakon što je skinut s respiratora.

- Prepao nas je. Bilo je blizu. Ratnik ponovo udara. Vratio se. Samo je malo pao, prebledeo je, usne su malo poplavele, ali vratio se - rekao je očajni otac.

VIDEO: Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. april 2018 | 09:40

    Poštovane sudije kada donosite ovakve odluke samo zamislite da je u pitanju Vaše dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA