≫ 

Posle tajfuna, razoran zemljotres pogodio Japan

Epicentar potresa je bio oko 113 kilometara južno od grada Saporo, na ostrvu Hokaido

  • 1
Zemljotres,  Japan Foto: Profimedia/Alamy, Google Maps

Razoran zemljotres od 7 stepeni pogodio je grad Saporo na severu Japana nekoliko sati pošto su se delovi južnih oblasti u Japanu borili sa najvećim tajfunom koji je pogodio zemlju u proteklih 25 godina, piše channelnewsasia.com.

Tajfun Džebi razara Japan: Nastradalo najmanje 10 osoba, više od 200 je povređeno (FOTO) (VIDEO)

Epicentar potresa je bio oko 113 kilometara južno od grada Saporo, na ostrvu Hokaido. Zemljotres je bio na dubini od oko 32 kilometra. Epicentar je bio na oko 26 kilometara od grada Čitoza, gde je smešten glavni aerodrom na Hokaidu. Za sada nisu izdata upozorenja na cunami. Zemljotres se dogodio oko 3 sata ujutru, po lokalnom vremenu.

NEMA ŽRTAVA NI MATERIJALNE ŠTETE

Prema prvim informacijama, nema materijalne štete, ali je u nekim domaćinstvima nestalo električne energije. Japanska meteorološka agencija navodi da su moguće manje promene u nivou mora u priobalju.

Saporo je glavni grad Hokaida i u njemu živi oko dva miliona ljudi.

Japan leži na pacifičkom "Vatrenom prstenu" gde su se dogodili mnogobrojni zemljotresi i vulkanske erupcije. U junu, Osaku je pogodio zemljotres, kada je poginulo 5, a povređeno 350 ljudi. Razorni cunami i zemljotres od 9 stepeni koji je pogodio Japan 11. marta 2011. godine odneli su hiljade života. Ova zemlja se još oporavlja od posledica tajfuna, koji je zemlju pogodio u utorak, kada je stradalo najmanje 11 ljudi.

VIDEO: 30 godina je za njega trajao Drugi svetski rat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA