≫ 

Rođen je u Srbiji bez ruku i nogu, a majka ga je ostavila u sirotištu: Sada od Amerike dobija medalju heroja (VIDEO)

- Nemam ruke i noge, ali to je dobro jer sam ovako poseban. Volim što sam ovo što sam - kaže mališan

  • 13

Bouen Tumi je rođen 2008. godine u Srbiji bez ruku i nogu, a majka ga je ostavila posle rođenja. Prvih 18 meseci svog života proveo je u sirotištu. Dečak srpskog porekla dobiće u subotu medalju heroja u Ajdahu zbog svog pozitivnog stava prema životu.

Iako sa lošom startnom pozicijom u životu, Bouen godinama svojom pozitivnošću inspiriše ljude širom sveta. Imao je dve godine kada ga je usvojila porodica iz Ajdaha.

Heroj bez ruku oduševio Balkan: Šestogodišnji Ismail osvojio zlatnu medalju u plivanju (FOTO) (VIDEO)

Mada rođen bez udova, Bouen ne vidi sebe kao hendikepiranog dečaka, već veoma sposobnog. Stalno se igra sa svojom braćom, a njegova tvrdoglavost i upornost mu pomažu da savlada brojne prepreke sa kojim svakodnevno mora da se suočava.

- Nemam ruke i noge, ali to je dobro jer sam ovako poseban. Volim što sam ovo što sam - rekao je svojevremeno mališan za medije. Ovaj dečak naučio je sam da se popne uz stepenice, pa čak i sam da se obuče uz pomoć pomagala koje je napravila njena majka.

Dečakovi usvojitelji/ Foto: People TV printskrin

Njegova majka, Devon, rekla je da voli da vidi kako njen sin inspiriše druge.

- Bilo je uzbudljivo za nas da vidimo kako naš sin stvara takvu razliku u svetu. On je jedno od one dece koja, bez ikakvog pokušaja, donose radost i inspiraciju ljudima - rekla je.

Inače, grad Ajdaho već osam godina neguje tradiciju dodele medalja i imenovanja deset najistaknutijih građanina za heroje grada.

Radi sve što rade i ostala deca/ Foto: PeopleTV printskrin

- Biramo pojedince koji se stvarno trude da učine nešto lepo i dobro za zajednicu u kojoj žive - kažu Fahim i Nim Rahim koji su 2011. godine pokrenuli ideju o dodeli medalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA