≫ 

Severna Koreja obeležila 70. godišnjicu postojanja: Tramp zahvalan Kimu što nije pokazao rakete na paradi (VIDEO)

AP navodi da je Severna Koreja na paradi prikazala neke od najnovijih tenkova koje vojska te zemlje poseduje, ali da je skoro polovina događaja bila posvećena naporima za izgradnju severnokorejske privrede

  • 6

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da je Severna Koreja poslala "veliku i veoma pozitivnu" poruku time što nije prikazala nijednu od svojih interkontinentalnih balističkih raketa na vojnoj paradi održanoj povodom 70. godišnjice od svog osnivanja.

- Hvala predsedniku Kimu - naveo je Tramp na Tviteru misleći na severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

>>> Severna Koreja proslavlja 70. godina od osnivanja: Na vojnoj paradi prvi put nisu prikazane nuklearne rakete (FOTO)

 

 

BBC je prethodno preneo da su pojedini analitičari uoči parade predviđali da će severnokorejski vođa ublažiti ton kada je u pitanju pokazivanje vojnog arsenala, nakon samita s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

- Tema je bila mir i ekonomski razvoj. Stručnjaci veruju da je Severna Koreja isključila prikazivanje nuklearnih raketa kako bi pokazala predsedniku Trampu svoju posvećenost denuklearizaciji - istakao je Tramp.

On je dodao da će, zajedno sa Kimom, "dokazati da svi greše".

Tramp je istakao da će zajedno sa Kimom "dokazati da svi greše" - Foto: Tanjug/AP

- Nema ničeg poput dobrog dijaloga dve osobe, koje su naklonjene jedna drugoj! Mnogo bolje nego pre nego što sam stupio na dužnost - ocenio je Tramp.

CNN je preneo da su desetine vojnih vozila i vojnici paradirali u centru prestonice Pjongjanga pred masom ljudi koja ih je pozdravljala, a Kim je paradu posmatrao sa balkona na kojem su mu društvo pravili visoki zvaničnici. Među njima je bio i Li Džanšu, specijalni izaslanik kineskog predsednika Si Ðinpinga, s kojim je Kim zajedno podigao ruke uvis na kraju parade.

AP navodi da je Severna Koreja na paradi prikazala neke od najnovijih tenkova koje vojska te zemlje poseduje, ali da je skoro polovina događaja bila posvećena naporima za izgradnju severnokorejske privrede.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трајко Призренац

    9. septembar 2018 | 22:21

    Па шта има да им више показују? Американци, нарочито они у Калифорнији, добро знају шта Северна Кореја има и то је довољно да се не чачкају више око овог народа...

  • Lav

    9. septembar 2018 | 21:16

    Evo ovaj bi proterao i albance i siptare za 24sata

  • Vodolijax

    9. septembar 2018 | 20:52

    Kim,nemoj nikad da veruješ Amerikancima.Samo razvijaj nuklearni program i niko vas neće j******i kao što **** nas Srbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA