≫ 

Švedska desnica se uzdigla kada su im stigle izbeglice iz bivše Jugoslavije: Tada su antiimigrantske stranke dobile krila (VIDEO)

 ≫ 

Partija Švedske demokrate je nastala 1988. godine i ima korene u neonacističkom pokretu, a rasla je od početka 90-tih godina

Komentari

  • boki

    11. septembar 2018 | 10:59

    Mi smo se integrisali u drustvo a ovi danas koji dolaze iz zabacenih zemalja ne zele da se asimiluju u svedsko drustvo, kakvi god da smo , postoji razlika izmedju nas I njih. Mi nismo unazadjeni.

    • 11. septembar 2018 | 12:58

      tina

      @boki

      Da li ste se stvarno integrisali? Bila sam jedno vreme u Svedskoj i nisam to primetila. I po cemu mislis da se nove izbeglice nece integrisati? Zato sto ti smetaju i mislis da si bolji od njih.

  • ĆupričaninSWE

    11. septembar 2018 | 09:28

    Švedske demokrate su u pravu! Oni lepo kažu da ne mogu da pozovu na večeru 10 osoba ako hrane ima samo za 5. Nismo mi nikakav problem i nemojte da nas stavljate u isti koš sa ovima koji sada dolaze. Šveđani znaju i javno pričaju da smo mi migracija koja se najbolje uklopila i asimilizovala u švedsko društvo. Migranti to ne žele, a ni muslimani koji su došli ranije. Imaju svoje zajednice, škole za svoju decu, po preduzećima gde rade (najčešće su na socijali) imaju sobe za molitve... Koriste sve što mogu od države, dovlače svoje iz matičnih zemalja i imaju prednost za dodelu stanova u odnosu na ostalo stanovništvo. Još jedna vrlo važna stvar, kad je bio rat kod nas, prvo su bežali žene i deca, a kod njih vojno sposobni muškarci i svaki od njih ima ženu i bar po petoro dece koje su ostavili kući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA