• 24
 ≫ 

Šokantne ideje stižu iz Nemačke: Pedofilija je "normalna ljubav", seksualna orijentacija koju treba svi da prihvatimo

 ≫ 

Tvrde da je uporediva sa heteroseksualnošću, da su pedofili žrtve, a ako napadnu dete, za to smo mi, kao društvo, krivi

 • 24

Pedofilija je "prirodna ljubav", "sudbina", seksualna orijentacija koja je uporediva sa heteroseksualnošću, poruke su koje već neko vreme stižu iz Berlina, tačnije iz univerzitetske bolnice "Charite". Poslednju je u maju poslala studnetkinja medicine Mirjam Hajne, a o njenim stanovištima od tada ne prestaje da se priča, ne bez doze opravdanog straha.

Hajne je na Ted konferenciji u nemačkom gradu Vircburgu, čija je tema bila kako će izgledati društva budućnosti, iznela svoju teoriju o seksualnoj privlačnosti prema deci i objašnjenjem "Zašto se naše viđenje pedofilije mora promeniti?".

Pedofil iz Kladova koji je mesecima silovao dvojicu dečaka priznao zločin: Policija sluti da postoji još njegovih žrtava

PEDOFILIJA JE PRIRODNA SEKSUALNA ORIJENTACIJA

U svojoj prezentaciji ona je navodila neimenovana naučna istraživanja koja pedofiliju definišu kao "nepromenjivu seksualnu orijentaciju" i pozivala se pre svega na radove dr Klausa Biera, sa odeljenja seksologije u univerzitetskoj bolnici "Charite".

Ovo bi trebalo da bude nova seksualna orijentacija? Foto: Shutterstock

Prema njoj, niko nije odgovoran za svoju seksualnu orijentaciju i osećanja "ali svi su odgovorni za ono što rade, vođeni porivima". Ukratko, pedofili treba da budu prihvaćeni takvi kakvi jesu, jer oni ne mogu da promene svoje želje, piše Pravda.ru. Oni, ipak, imaju zadatak da nauče kako da ih kontrolišu. No jedno pitanje se javlja - da li zaista postoje pedofili koji mogu da nikada ne daju izduvni ventil svoji perverzijama?

PEDOFILI OPISANI KAO ŽRTVE

Ona je ispričala priču o Jonasu (19) studentu prava iz Minhena koga su privlačile devojčice uzrasta od šest do 12 godina.

- Jonas je znao da svoju tajnu ne sme da otkrije nikome, ni roditeljima, ni najboljem prijatelju. Previše se plašio gneva, gađenja, odbacianja. On je znao da mora da potisne svoju seksualnu želju. Znao je da se nikada neće ostvariti u ljubavi i imati potpunu vezu, jer ga privlače samo devojčice - rekla je Hajne.

Prilično je jasno ko je ovde žrtva Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Jonas je ovde predstavljen kao "žrtva" društva. Hajne je potom citirala nenavedeno naučno istraživanje po kome se može napraviti jasna razlika između onih koji zlostavljaju decu i pedofila koji se ne predaju svojim perverzijama.

Potom je poručila javnosti da se pedofilija, "prema nauci", mora prihvatiti jer je zapravo uporediva sa heteroseksualnošću. Tako je to seksualna orijentacija kao i svaka druga.

AKO IH IZOLUJEMO, ONI ZLOSTAVLJAJU

Hajne je onda dodala kako razlika izmešu pedofilije i drugih orijentacija leži SAMO u tome što pedofili nemaju slobodu da govore o svojim seksualnim željama. Po njoj, njih ne treba izlovati. Ona ponovo citira nepoznati i neprovereni naučni rad u kome piše da ako su pedofili izolovani, veća je verovatnoća da zlostavljaju dete. Time je imlicitno rečeno da, ako pedofil siluje dete, to je krivica društva.

Kada napadnu, mi smo krivi? Foto: A. Nalbantjan

BOLNICA ZA LEČENJE PEDOFILA

Nemački lekar sa početka teksta, na koga se Hajne pozvala, dr Klausa Bier, privukao je pažnju svetske javnosti kada je pre 13 godina pokrenuo program kojim nudi pomoć pedofilima,učeći ih kako da kontrolišu svoje porive.

- Pedofilija ne može da se izleči, ali može da se kontroliše. To je stvarnost i sudbina - rekao je on.

Na njegov kurs se do 2016. godine prijavilo preko 7.000 pedofila, sa kojima se radi širom Nemačke.

Može li neko da svoju seksualnu želju suzbija do kraja života? Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

TALAS OGROMNOG NEGODOVANJA

Video je dobio toliko negativnih kritika, da je zvanična Ted stranica morala da ga ukloni sa svog Jutjub kanala. Rekli su da je to zato što se "govornica plašila za sopstvenu bezbednost, te je tražila da ga uklone". Međutim, kopije su ostale, a ispod njih se vrlo teško mogu naći podrške ovom viđenju pedofilije.  Izgleda da, citirajući neproverene naučne izvore, predstavljajući seksulne napasnike kao žrve i ne pominjući decu, Hajne nije uspela da ubedi javnost u svoje stavove.

- "Postoje velike šanse da je neko iz vašeg okruženja pedofil". Ona ne shvata da je ovom rečenicom dala najbolju moguću reklamu Zakonu o posedovanju oružja - jedan je od komentara.

Pedofilija je zločin prema mališanima, koji ne mogu da se brane Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Hajne, nisi u pravu. Pedofilija je zločin protiv dece, koji na njima ostavlja trajne posledice!

- Procenat onih koji su silovali decu, a koji su pedofili je 100 odsto. I ne treba mi nikakvo istraživanje da bih to znala.

- Neka od njenih gledašta su potkovana. Ako pedofili mogu da dobiju pomoć u vidu lekova ili terapije, i ako to dovede to toga da manje dece bude povređeno, nemam nikakav problem sa tim. Ipak, to da bi mi kao društvo trebalo da prihvatimo pedofiliju, kao što smo u nekom trenu prihvatili homoseksualnost, jeste nemoguće. U gej vezi dvoje partnera svojevoljno stupaju u odnos koji nije ilegalan i nikom ne škodi. Ne može biti isto ako jedna strana nije dovoljno stara da da svoj pristanak i ako u tom odnosu može da zadobije ozbiljne emotivne i fizičke povrede. Pedofilija je protivzakonita iz mnogo veoma dobrih razloga.

- Ništa nije sveto ovim radikalnim zelotima. Čak ni deca. Gomila moralno bankrotiranih životinja.

- Satanisti, satanisti svuda.

Video: Nad Ivaninim ubicom izvršena je POSLEDNJA SMRTNA KAZNA

(D.D.S./Pravda.ru)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • RICINUS

  30. septembar 2018 | 09:19

  Nije to jedina bolesna ideja iz nemačke

  49
  3

  Podelite komentar

 • Igor

  30. septembar 2018 | 07:37

  Šta se čudite? U EU kojoj kao hipnotisani težimo pistoji zvanicna stranka pedofila (holandija), kupleraj sa životinjama (nemacka), stranka koja je u proslom sazivu bila druga po veličini u danskoj koja je zagovarala legalizaciju incesta...

  33
  2

  Podelite komentar

 • Zoranix

  30. septembar 2018 | 10:55

  Tako počinje. Pre 40 godina homoseksualizam se smatrao bolešću a sada je IN ! Onda dodeliti slobodu i ostalim manjinskim grupama sa drugačijom seksualnom orijentacijom, nekrofilima i zoofiliima uz prefofile.

  22
  2

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA