≫ 

Među 20-oro poginulih u Njujorku i 4 sestre: Bile su kao 4 musketara, a umrle su pored svojih muževa, devera i prijatelja

Tragedija zbog koje je zastala Amerika

  • 0

Četiri sestre i muževi od njih tri poginuli su ove subote u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njujorku, kada je limuzina sa 18-oro ljudi sletela s puta, "pokupila" dva pešaka i udarila u parkirani auto. Stradalo je svih 20-oro lica.

Sestre Ebigejl Džekson, Meri Dajson, Alison King i Ejmi Stinburg bile su stare od 30 do 35 godina. Dve od njih su imale decu, dok najmlađa među njima, Ejmi, nedavno udala.

Jezivo u SAD: Najmanje 20 osoba poginulo, limuzinom krenuli na venčanje, a onda se dogodio horor (FOTO)

Poginuli su dok su išli da proslave Ejmin rođendan, piše "Njujork Tajms".

- Mojoj najmlađoj nećaki je bio rođendan. Njen novi muž priredio joj je iznenađenje. Uradili su odgovornu stvar i iznajmili limuzinu, kako niko ne bi vozio pijan. Bile su prekrasne devojke, ceo je život bio pred njima - rekla je ujna ovih žena Barbara Daglas, kada je došla na mesto nesreće u gradić Skori.

Mlade žene bile su veoma bliske, istakao je skrhan tugom njihov brat Tom.

- Bile su kao četiri musketara. Bilo nas je sedmoro - pet sestara i dvojica braće. Mi smo sve što je ostalo - dodao je.

U nesreći su poginuli i muževi od Ebigejl, Meri i Ejmi. Kako je u kolima sa njima bio i Ejmin dever, porodica Stinburg je u jednom danu izgubila oba sina - Aksela i Riča.

Stradali su i novovenčani bračni par Erin i Šejn, Erinin rođak Patrik, njegova devojka Amanda, njihovi kumovi Adam i Ebi, vozač Skat i još petoro ljudi.

Podsetimo, iznajmljena limuzina, u koju je stalo 18 putnika i vozač, projurila je kroz rasksnicu na kojoj je maksimalno ogranićčenje 80 kilometara na sat. Zabili su se u automobile na parkiralištu.

NIJEDAN RODITELJ NE TREBA DA DOŽIVI OVAKO NEŠTO

Tragedija koju nadležni u saveznoj državi Njujork nazivaju najsmrtonosnijom saobraćajnom nesrećom od pada aviona 2009. godine, pogodila je i mnoge koji porodicu King nisu ni znali. Jedna žena je tako pokrenula akciju prikupljanja novca za troje dece preminulih sestara, koja je za manje od dana prikupila preko 130.000 dolara.

- Kada neko pita koji je najgori strah svakog roditelja, samo jedna stvar vam padne na pamet. Ove subote taj strah je postao stvarnost za Toma i Lindu King. Oni nisu izgubili jedno dete, već svoje četiri prelepe ćerke i njihove muževe. Troje predivne dece je ostalo za njima, da se suoče sa svetom bez majki i očeva. Nema reči kojima se može opisati bol porodice King. Ako ste kao ja, želite da pomognete dok stiskate u zagrljaj sopstvenu decu i ponavljate im koliko ih volite, molim vas donirajte i podelite ovu akciju. Novčani problem treba da bude poslednji sa kojim će ova deca i njihovi staraoci morati da se nose sada - napisala je Džejmi, koja je pokrenula ovo prikupljanje novca.

Izašla iz kola da odigra Kiki izazov i onda je nastupio horor:

(Telegraf.rs/Njujork Tajms)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA