≫ 

U Mađarskoj privedeno na desetine migranata sakrivenih u kamionima iz Srbije

Mađarska policija je sve ilegalne migrante sprovela do tranzitnih zona za azilante kod graničnih prelaza Reske i Tompa u blizini mađarsko-srpske granice.

  • 0

Mađarska policija je u protekla 24 sata privela nekoliko grupa migranata sakrivenih u kamionima i vagonima iz Srbije, kao i na putevima u Mađarskoj.

Na železničkoj stanici Kelebija u Mađarskoj, u teretnom vozu koji je stigao iz Srbije, policijski službenici su među vagonima pronašli dvojicu ilegalaca bez dokumenata.

Žestok okršaj noževima i vatrenim oružjem u Nemačkoj: Majka i sin mrtvi, dva policajca ranjena

Oni su izjavili da su iranski državljani, a nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj, prenosi RTS.

Na graničnom prelazu Tompa, u tri kamiona koji su stigli iz Srbije, mađarski policajci i carinici pronašli su petoricu migranata skrivenih u tovarnom delu vozila.

Policijske kapetanije Županije Čongrad i Backiškun saopštile su da su u protekla 24 sata policajci priveli još 14 ilegalaca, zatečenih na putevima tih županija.

Njih devetorica su se izjasnila da su iranski državljani, četvorica da su Iračani, svi bez validnih dokumenata. Sa grupom Iranaca zatečen je i jedan srpski državljanin, takođe bez isprava.

Mađarska policija je sve ilegalne migrante sprovela do tranzitnih zona za azilante kod graničnih prelaza Reske i Tompa u blizini mađarsko-srpske granice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA