≫ 

Pentagon povlači vize nekim građanima Saudijske Arabije zbog ubijenog novinara

Uskoro slede i dodatne mere američkog državnog vrha

  • 4

Američki ministar odbrane Džejms Matis osvrnuo se na slučaj ubijenog novinara Džamala Kašogija, navodeći da je američki državni sekretar Majk Pompeo već ukinuo vize nekim građanima Saudijske Arabije, a uskoro će preduzeti dodatne mere, navodi Sputnik.

Dok je govorio u Bahreinu, šef Pentagona rekao je da je ubistvo novinara "podrilo regionalnu stabilnost".

Istovremeno, dok je govorio o slučaju Kašogi, Matis nijednom nije spomenuo Saudijsku Arabiju direktno u vezi sa ubistvom novinara u konzulatu u Turskoj.

Podsetimo, Džamal Kašogi je navodno ubijen 19. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, posle svađe. Prema navodima iz Rijada, 18 ljudi je privedeno zbog ubistva novinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banne

    27. oktobar 2018 | 10:13

    Ne to je suvise surovo. Ipak su ga samo ubili i samleli u pastetu. Princ sa tim nema veze, to je izvelo 18 njegovih najblizih i najodanijih podanika.

  • Binsr

    27. oktobar 2018 | 09:23

    Šta ti je demokratija kada Pentagon odobrava i ukida vize

  • Marko

    27. oktobar 2018 | 09:38

    Podla Amerika. Samo je vode interesi. Ko to nije shvatio taj je u problemu. Posle skandala sa Novinarom ukida Samo nekolicini Sudijaca Vize. Za zadržavanje Američkog Sveštenika u Turskoj radi ispitivanja uvode Sankcije Turskoj. Fuj za njihovu politiku gde ste sad Branioci Američke politike u Srbiji da se Oglasite i Vama kažem Fuj. Za Lovu bi ubili i svo Naj rođenijeg Fuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA