≫ 

Od sekretarice u skupštini postala prva dama Brazila: Mišel (38) je diskretna Bolsonarova podrška na putu do uspeha (FOTO) (VIDEO)

Mišel je mlađa od Bolsonara, a njena karijera je krenula uzlaznom putanjom od kada je upoznala svog muža

  • 0

Desničar Žair Bolsonaro (63) je 28. oktobra pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Brazilu. I dok sa jedne strane njegove pristalice slave, drugi deo građana nije zadovoljan što je baš on došao na čelo države. Zameraju mu na njegovim oštrim stavovima i skandaloznom ponašanju u prošlosti, a ono o čemu mediji neprestano pišu u poslednje vreme jeste njegova supruga Mišel de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro (38).

Novi predsednik Brazila svojim nesvakidašnjim izjavama zamerio se mnogim ženama, neke je čak i uvredio rečenicama tipa da je dobijanje ženskog deteta "slabost" i stavom da žene ne treba da budu tretirane i plaćene kao muškarci na radnom mestu.  Ipak, uprkos tome, imao je veoma buran privatan život i ženio se čak tri puta.

Mišel je Bolsonarova treća supruga, a na mesto prve dame Brazila će doći od 1. januara 2019. godine, kada njen muž preuzme svoju dužnost.

Najviše voli kada joj se ljudi obraćaju sa devojačkim prezimenom. Rođena je i odrasla u Seilnđi. Njena majka Maria ima svoj butik, a otac Vicente je penzionisani vozač autobusa. Njega je Bolsonaro često koristio kao primer u svojim govorima kako bi se odbranio od optužbi za rasizam.

Njen mlađi brat Dijego je član brazilskih vazduhoplovnih snaga. Mediji ističu da Mišel ima portugalsko, afroameričko i indijansko poreklo.

Svoju prvu ćerku Leticiju je rodila 2002. godine, dok je bila u vezi sa dispečerom autobusa jedne turističke kompanije.

Nakon završene srednje škole, upisala je farmaciju u Rio de Žaneiru, ali nikada nije završila školovanje. Radila je u prodavnici odeće i supermarketu, pre nego što je počela da radi kao sekretarica u skupštini.

Na toj poziciji je bila od 2006. do 2008. godine, da bi potom krenula da dobija još bolja radna mesta. Godine 2007. počela je da se zabavlja sa sadašnjim suprugom.

Ona je tada imala 27 godina, a on 52. Jednom prilikom je izjavila da su se upoznali u njegovoj kancelariji, i da im nije dugo trebala da shvate da žele da izgrade zajednički život.

Kada su se upoznali on je već bio razveden od Ane Kristine Valje, sa kojom je bio čak 16 godina.

Bolsonaro na glasanju u društvu svoje supruge Foto: Tanjug/AP

U septembru 2007. godine Mišel je postala glavna sekretarica u njegovom kabinetu. Posle šest meseci zabavljanja par se venčao, a Mišel je svom prezimenu samo dodala muževljevo.

Nakon što je počela da radi u njegovoj kancelariji, njena pozicija se poboljšala, a plata je samo rasla.

Potom je 2008. godine doneta odluka da ne sme da se toleriše nepotizam na javnim funkcijama, pa je ovo uticalo na dalji radni odnos Bolsonarove supruge.

Godine 2011., Mišel je rodila ćerku Lauru. Nakon što se udala za Bolsonara, želela je da se ponovo ostvari kao majka pa je on morao da poništi vazektomiju.

Pao je i poljubac pred kamerama Foto: Tanjug/AP

Par se venčao u crkvi u martu 2013. godine. Na ceremoniji je bilo 150 gostiju, a ova svečanost je bila glavna tema svih brazilskih medija.

Dok je trajala Bolsonarova kampanja za predsedničke izbore, Mišel u ovome nije aktivno učestvovala. Ostala je diskretna i rezervisana i nije se eksponirala u medijima.

Nakon što je njen muž napadnut nožem 6. septembra, ona je bila uz njega sve vreme tokom bolničkog oporavka u bolnici u Sao Paulu.

Mišel je i ranije pokazivala interesovanje za humanitarne aktivnosti. Godine 2003. otputovala je u Bahiju u sklopu humanitarne misije kako bi pomogla ugroženim zajednicama.

Kada su proglašeni izborni rezultati 28. oktobra i kada je Bolsonaro održao pobednički govor, zahvalio je svojoj supruzi na podršci koju mu je pružala.

Istakao je da mu je ona pružila mir, snagu i sigurnost da postigne svoj cilj.

Iste večeri je snimljen i prvi intervju sa novom prvom damom Brazila. Ona je navela da želi da napravi nešto za svoju zemlju i da će nastaviti da radi za ljude kojima je potrebna pomoć.

Kiks prve dame SAD-a

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA