≫ 

Tinejdžer (17) se razneo eksplozivom u zgradi ruske službe bezbednosti: Ima ranjenih, pokrenuta istraga o terorizmu

U eksploziji ranjena su trojica pripadnika FSB.

  • 2

Muškarac koji se jutros razneo u eksploziji na ulazu Direktorata za region Arhangelska ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) izvadio je eksplozivnu napravu iz torbe nakon čega je usledila detonacija.

TAS S prenosi izjavu portparola ruskog Antiterorističkog komiteta da su u eksploziji ranjena trojica pripadnika FSB.

- Prema preliminarnim podacima, osoba koja je ušla u zgradu izvadila je neidentifikovani predmet iz torbe, koji je nešto kasnije eksplodirao u njegovim rukama. Kao posledicu toga, on je zadobio fatalne povrede - navedeno je iz te ruske državne agencije.

Hitna pomoć nosi žrtvu nakon eksplozije na ulazu u kancelariju FSB u gradu Akhangelsku FOTO:TANJUG/AP

Eksplozija je odjeknula u Arhangelsku unutar zgrade Direktorata Federalne službe bezbednosti (FSB) za taj region, izjavio je prethodno novinarima guverner Igor Orlov.

- Zločin se desio unutra, u blizini ulaza u zgradu - rekao je Orlov.

AP prenosi navode ruskih agencija da su tri ranjene osobe smeštene u bolnicu i da Orlov dodao da su zbog eksplozije pojačane mere obezbeđenja u svim tamošnjim javnim institucijama.

Na ovoj fotografiji koju je dao istražni odbor Rusije, automobile hitne službe parkirane su u blizini kancelarije FSB, levo, u gradu Akhangelsku FOTO:TANJUG/AP

Portparolka Direktorata FSB za region Arhangelska Jelizaveta Semušina kazala je za TAS S da osoba koja je ubijena nije bila zaposlena u tom Direktoratu.

Ruski Istražni komitet danas je saopštio da je otvorio istragu o terorizmu, nakon eksplozije koja se jutros dogodila na ulazu Direktorata za region Arhangelska ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) na severu Rusije, izvestila je danas agencija RIA.

Kako Rojters prenosi pozivajući se na izveštaj agencije Interfaks, Istražni komitet je takođe saopštio da je osoba koja je detonirala bombu 17-godišnji stanovnik Arhangelska.

Eksplozija je ođeknula u Arhangelsku unutar zgrade Direktorata Federalne službe bezbednosti (FSB) za taj region, izjavio je prethodno novinarima guverner Igor Orlov.

AP prenosi navode ruskih agencija da su tri ranjene osobe smeštene u bolnicu i da Orlov dodao da su zbog eksplozije pojačane mere obezbeđenja u svim tamošnjim javnim institucijama.

Mladić bacio bombu, 13 mrtvih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    31. oktobar 2018 | 12:48

    U izraelu porodice terorista proteraju i sruše im miće

  • CcC

    31. oktobar 2018 | 12:59

    A sta ce pisati i sta ces ti pricati ako se sazna da je rus, da nije musliman? Bice da je samo psihicki poremecena osoba..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA