≫ 

Srpski autobus šokirao nemačku policiju prilikom rutinske kontrole: Ko je njemu uopšte izdao dozvolu da može na put? (FOTO)

Zbog mogućeg požara, putnici odmah napustili autobus

  • 61

Autobus "Severtrans" iz Sombora isključen je iz saobraćaja u nemačkom gradu Kelnu u sredu, 21. novembra, zbog kršenja različitih tehničkih propisa u putničkom saobraćaju.

Zajedno sa službenicima carinske policije, policija je kontrolisala saobraćaj i vozila na autobuskoj stanici na aerodromu u Kelnu.

U tom procesu službenici su otkrili da dva vozača autobusa nisu mogla da obezbede potrebne dokumente, saopštila je policija.

Kao posebno opasnu, policija je istakla tehničku promenu u sistemu rezervoara u autobusu.

Stanje koje je policija zatekla u autobusu Foto: Polizei NRW Koln

- Tu su dodatni dizelski rezervoari neprofesionalno integrisani u sistem goriva. Posebno eksplozivni bili su plastični kontejneri koji su fiksirani samo gumama, kablovskim vezicama i lepljivom trakom. Pored toga dodatno instalirane cevi za gorivo nisu bile čvrste - navodi se u saopštenju.

Pošto je postojala opasnost od požara, svi putnici su morali odmah da napuste autobus i da nastave putovanje drugim prevoznim sredstvom.

Autobus je pregledao i specijalista i potvrdio procenu policijskih službenika. Pored toga, pronašao je još neke nepravilnosti na vozilu, među kojima je i značajan nedostatak u sistemu kočenja.

- Policija je napisala izveštaj, a dvojicu vozača i preduzetnika očekuju određene kazne - kaže se u saopštenju policije.

Vozač se pobio sa putnicom a onda je ceo autobus pao sa mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    24. novembar 2018 | 10:11

    Kako ih nije sramota na toliki put da pošalju takav krš ? Pa to ne možeš više ni u lokalu da voziš. Treba ih debelo kazniti pa će se naučiti

  • Vasa

    24. novembar 2018 | 10:09

    Ali ste podigli cene tehnickog kao u Nemackoj i sta sad...

  • Nebitna

    24. novembar 2018 | 10:48

    Pa nisu vozaci krivi, oni samo rade u firmi. Kriv je preduzetnik on ih salje na put sa takvim vozilom tj sa takvim krsem 😮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA