≫ 

Nakon što je snimak britanskih đaka kako muče izbeglicu iz Sirije šokirao svet, u školi je napadnuta i njegova sestra (VIDEO)

Istražujemo prijavu o rasno motivisanim napadima

  • 6

Novi snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako dve učenice u srednjoj školi napadaju drugu devojčicu sa ružičastom maramom na glavi.

Ispostavilo se da je to sestra mladića iz Sirije koji je bio  brutalno napadnut od njegovih školskih drugara i čiji snimak je postala glavna vest u Britaniji.

- Upoznati smo sa jučerašnjim slučajem gde u srednjoj školi je napadnuta devojčica. Ovaj incident nije bio prijavljen ranije, ali smo sad u kontaktu sa porodicom dečaka i devojčice i nastavljamo da ih podržavamo - istakli su u policiji u Zapadnom Jorkšitu.

Na snimku se vidi kako jedna devojčica sa leđa iz sve snage gura Sirijku, a zatim druga počinje da je juri po travi i obara je na zemlju gde joj pada hidžab.

U toku je policijska istraga o sličnom incidentu u kome je žrtva brat ove devojčice.

- Istražujemo prijavu o rasno motivisanim napadima koji su se desili na terenima za igru u školi pre izvesnog vremena - izjavili su u policiji.

Istovremeno, pokrenuta je i kampanja za podršku napadnutom dečaku, a do sada je prikupljeno 161.000 dolara.

VIDEO: Borislava su brutalno pretukli, a još niko nije odgovarao za to

(Telegraf.rs/Sputniknews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA