≫ 

Porošenko "diže" vojne rezerviste: Rusija tvrdi da Ukrajina pojačava tenzije zbog predsedničkih izbora

Rusi tvrde da nikada ništa nisu prigrabila niti je uspostavila bilo kakve koridore, te su tvrdnje o tome apsolutno neosnovane

  • 3

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko saopštio je danas da će vojni rezervisti u ovoj zemlji biti pozvani na obuku u sklopu nedavno proglašenog ratnog stanja i da će neke vojne jedinice biti raspoređene u skladu sa jačanje odbrane zemlje, javlja AP.

- Biće izvršena dislokacija odgovarajućih jedinica za jačanje odbrane granice i održane vojne vežbe. U oblastima gde je proglašeno ratno stanje biće održana obuka rezervista - izjavio je Porošensko.

Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je Porošenkova tvrdnja da Rusija planira da gradi "koridor" od Donbasa do Krima apsurdna i da je je to još jedan pokušaj da se pojačaju tenzije između dve zemlje, prenosi Tas s.

Peskov je to rekao u komentaru o Porošenkovoj izjavi da Moskva planira da "prigrabi" Marijupolj i Berdijansk.

- Nažalost, jasno je da će se takvi pokušaji (pogoršanja tenzija) nastaviti kako se bliže predsednički izbori u Ukrajini - rekao je Peskov i stakao da "Rusija nikada ništa nije prigrabila niti je uspostavila bilo kakve koridore, te su tvrdnje o tome apsolutno neosnovane".

Odnosi između Ukrajine i Rusije još više su zategnuti posle incidenta koji se dogodio 25. novembra, kada je Rusija otvorila vatru i zaplenila tri ukrajinska vojna broda, a njihovu posadu uhapsila, pod optužbama da su povredili ruske državne granice, nakon čega je Porošenko uveo ratno stanje na 30 dana u 10 ukrajinskih regiona koje smatra najpodložnijim eventualnom ruskom napadu.

VIDEO: Sprovođenje uhapšenih ukrajinskih vojnika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donat

    3. decembar 2018 | 14:09

    Baš me interesuje da li će biti među rezervistima nekoga od porošenkove bliže i dalje rodbine.

  • Cika crni

    3. decembar 2018 | 14:08

    Izvodi predstavu za namuceni narod.

  • Nikolas

    3. decembar 2018 | 14:36

    POROSENKO NEMA SANSE ZA POBEDU -JEDINO DA GLASAJU NATO ZEMLJE ZA NJEGA ON JE PROSLOST U UKRAJINI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA